fbpx

Pedagogisk utbildning

Utbildningar inom pedagogik är inriktade på människors utveckling, lärande, kunskaper och kommunikation. Många pedagogiska yrken hittar du inom skolan men också inom t.ex. kommuner och myndigheter. Hitta din distansutbildning inom pedagogik här!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

Studera en pedagogisk utbildning på distans och lär dig allt om undervisning och kommunikation

Vad är pedagogik? “Att vara pedagogisk” är ett uttryck för att någon är duktig på att kommunicera och överföra sina kunskaper och färdigheter till andra. Det kan vara ett personlighetsdrag men också något man kan lära sig genom att studera pedagogik. Att ha ett intresse för andra människor och en drivkraft för att utveckla andra är en förutsättning för att du ska passa i ett pedagogiskt yrke.

En distansutbildning inom pedagogik för just dig

Distansinstitutet erbjuder följande distansutbildning inom pedagogik; Socialpedagog, Samtalscoach, Lärarassistent och Integrationspedagog. Beroende på om du helst vill arbeta inom vård och omsorg, inom skolan eller med nyanlända så finns alternativet för dig här på Distansinstitutet.

Jobb inom pedagogik

Det finns en stor bredd och variation på yrkesrollerna på den pedagogiska arbetsmarknaden. Många yrken inom pedagogik finns inom skolan. Som lärare, lärarassistent, förskolepedagog eller barnskötare är du ansvarig för undervisningen av barnen i förskolan eller grundskolan. För att bli lärare eller förskolepedagog krävs en utbildning på högskolenivå, men vill du bli lärarassistent eller barnskötare finns andra alternativ, till exempel yrkesutbildningar på distans – som vi på Distansinstitutet erbjuder.

Andra yrkesroller inom pedagogik hittar du inom socialtjänsten eller i utbildningsbranschen. Socionom, socialsekreterare, socialpedagog, specialpedagog, behandlingsassistent, kurator, biståndshandläggare och integrationspedagog är några av många tjänster som finns inom socialtjänsten. Vissa yrken kräver en pedagogisk utbildning på universitet eller högskola, medan andra finns inom fler utbildningskategorier som till exempel yrkeshögskolan, komvux eller folkhögskola.

Fria yrkesroller inom pedagogik i utbildningsbranschen

Till skillnad från skolvärlden och socialtjänsten är rollerna inom den privata utbildningsbranschen mycket friare. Inom denna kategori finns yrken som exempelvis språkkonsult, karriärvägledare, idrottsledare och läxhjälpare för att nämna några. Idag finns också ett stort utbud av olika typer av coacher, t.ex. samtalscoach, livscoach eller hälsocoach. För att kunna jobba i den här typen av yrkesroll finns inga egentliga krav på formell utbildning, men en utbildning inom pedagogik ger dig många fördelar om du drömmer om en sådan karriär. Det viktigaste är så klart att du brinner för mötet med andra människor och se andra utvecklas.

2121 recensioner
star

4.5 (2121 recensioner)

Linnéa Cathrin Ö, HR-koordinator

star star star star star

Himla smidigt att göra det när jag själv har tid. Bra föreläsningar. Bra litteratur!

Bohdana H, Socialpedagog

star star star star star

Kursen var väldig lärorik och intressant. Informationen är användbar och hjälper att se viktiga detaljer o övergripande sammanhang.

Helen R, Administratör

star star star star star

Tydligt upplägg, bra lärare och enkelt att gå tillbaka och repetera när så behövdes

Sawani Pavithrani B, Ekonomiassistent

star star star star star

Tydligt förklarat, lätt att förstå och läromedel är väldigt användbart

Malin S, Projektledare

star star star star star

Kursen ger en mycket bra grund för att gå vidare med projektledning!

Alexandra S, Löneadministratör

star star star star star

Mycket roligt!

Marija B, Lärarassistent

star star star star star

Eftersom jag är väldigt nöjd med innehållet av utbildningen, det var spännande att läsa och lära sig.

Charlotte E, Administratör

star star star star star

Väl strukturerad kurs, bred, tydlig, pedagogisk, flexibel och bra anpassat upplägg på en distansutbildning och som erbjöd varierande läromedel (bok, film, presention/sammanfattning av kursledare inför varje del). Toppen helt enkelt!

Josefine S, Socialpedagog

star star star star star

Utbildningen var väldigt bra strukturerad och lätt att ta in efter många år från skolbänken.

Thomas Z, Samtalscoach

star star star star star

Utbildningen var väldigt intressant och lärorik. Har fått bättre självinsikt.

Dejana S, Inredare

star star star star star

Genomtänkt och mycket professionellt

Therese J, HR-koordinator

star star star star star

Jag känner mig kunnig inom området, även fast jag behöver läsa lite mer inom vissa kategorier. Jag känner mig självsäker och är stolt över mig själv som klarat utbildningen! En väldigt lärorik och betydande utbildning jag tycker varit pedagogisk och välformulerad.

Richard N, Upphandlare

star star star star star

Jag tycker utbildning var väldigt bra, lärorikt och inspirerande. Min kunskap och intresse har växt enormt inom upphandling efter utbildningen. Sättet utbildning blev presenterades av var väldigt bra och lättförståeligt både metodiskt och pedagogisk.

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

chatbox close