fbpx

Pedagogisk utbildning

Utbilda dig inom pedagogik. När du vill, var du vill.

Vill du ha mer information?

Vi meddelar dig så fort vi lanserar en ny pedagogisk utbildning på distans.

Studera en pedagogisk utbildning på distans och lär dig allt om undervisning och kommunikation

Vad är pedagogik? “Att vara pedagogisk” är ett uttryck för att någon är duktig på att kommunicera och överföra sina kunskaper och färdigheter till andra. Det kan vara ett personlighetsdrag men också något man kan lära sig genom att studera pedagogik. Att ha ett intresse för andra människor och en drivkraft för att utveckla andra är en förutsättning för att du ska passa i ett pedagogiskt yrke.

En distansutbildning inom pedagogik för just dig

Distansinstitutet erbjuder följande distansutbildning inom pedagogik; Socialpedagog, Samtalscoach, Lärarassistent och Integrationspedagog. Beroende på om du helst vill arbeta inom vård och omsorg, inom skolan eller med nyanlända så finns alternativet för dig här på Distansinstitutet.

Jobb inom pedagogik

Det finns en stor bredd och variation på yrkesrollerna på den pedagogiska arbetsmarknaden. Många yrken inom pedagogik finns inom skolan. Som lärare, lärarassistent, förskolepedagog eller barnskötare är du ansvarig för undervisningen av barnen i förskolan eller grundskolan. För att bli lärare eller förskolepedagog krävs en utbildning på högskolenivå, men vill du bli lärarassistent eller barnskötare finns andra alternativ, till exempel yrkesutbildningar på distans – som vi på Distansinstitutet erbjuder.

Andra yrkesroller inom pedagogik hittar du inom socialtjänsten eller i utbildningsbranschen. Socionom, socialsekreterare, socialpedagog, specialpedagog, behandlingsassistent, kurator, biståndshandläggare och integrationspedagog är några av många tjänster som finns inom socialtjänsten. Vissa yrken kräver en pedagogisk utbildning på universitet eller högskola, medan andra finns inom fler utbildningskategorier som till exempel yrkeshögskolan, komvux eller folkhögskola.

Fria yrkesroller inom pedagogik i utbildningsbranschen

Till skillnad från skolvärlden och socialtjänsten är rollerna inom den privata utbildningsbranschen mycket friare. Inom denna kategori finns yrken som exempelvis språkkonsult, karriärvägledare, idrottsledare och läxhjälpare för att nämna några. Idag finns också ett stort utbud av olika typer av coacher, t.ex. samtalscoach, livscoach eller hälsocoach. För att kunna jobba i den här typen av yrkesroll finns inga egentliga krav på formell utbildning, men en utbildning inom pedagogik ger dig många fördelar om du drömmer om en sådan karriär. Det viktigaste är så klart att du brinner för mötet med andra människor och se andra utvecklas.

Alla distansutbildningar