fbpx

Vård och omsorg - Utbildning på distans

Att utbilda sig inom vård och omsorg ger dig möjligheten att snabbt komma in i arbetslivet i en viktig och växande sektor. Vill du jobba med att hjälpa andra att få ett bättre liv? Då kan våra utbildningar vara intressanta för dig! Du kommer kunna arbeta på kommuner, regioner, myndigheter samt på privata företag. Utforska våra distansutbildningar och hitta den som passar dig bäst. Här kan du ta första steget mot att göra verklig skillnad i människors vardag!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

Vad är vård och omsorg?

Vård och omsorg är en bred term som omfattar en mängd tjänster och insatser som syftar till att ge stöd, hjälp och vård till individer som behöver det. Vård innebär medicinska insatser för att behandla, förebygga och lindra sjukdomar och skador vilket bland annat innefattar sjukhusvård. Omsorg i sin tur handlar om att ge stöd och hjälp med dagliga aktiviteter och behov, ofta för äldre eller personer med funktionsnedsättning, då exempelvis inom hemtjänst och äldreboenden.

Genom att kombinera medicinska insatser med praktiskt och socialt stöd strävar människor som arbetar inom vård och omsorg efter att möta hela människans behov, både fysiskt, psykiskt och socialt.

Att utbilda sig inom området

Det finns en mängd tjänster som syftar till att stödja och förbättra människors hälsa och välbefinnande. Det kan vara allt från grundläggande vård till socialt stöd och rehabilitering. Om du är intresserad av att kunna börja jobba så snabbt som möjligt så är yrkesutbildningar perfekt för dig! De är ofta kortare och praktiskt inriktade, vilket gör att du är redo att börja jobba direkt efter avslutade studier.

Distansinstitutet

Vård och omsorg - jobb och möjligheter

Inom vård och omsorg kan man arbeta på t.ex. äldreomsorg, barn- och ungdomsvård, missbruksvård, LSS och HVB. Du kan exempelvis jobba som socialpedagog, behandlingspedagog, vårdbiträde och kurator och beroende på dina intressen och ambitioner finns det flera vägar att ta för att avancera i din karriär. Du kan bland annat specialisera dig inom olika områden och få spetskompetenser.

Att ha gått en utbildning inom vård och omsorg öppnar många dörrar och behovet av utbildad personal växer stadigt. Det innebär att jobbmöjligheterna är goda. Vi människor lever allt längre och i Sverige väntas även många gå i pension de kommande åren vilket bidrar till det ökade behovet av vårdpersonal. 

Här följer några exempel på utbildningar du kan läsa på distans: 

2274 recensioner
star

4.7 (2274 recensioner)

Jessica L, HR-specialist

star star star star star

Passade mig som arbetat som ledare i många år med detta upplägg. Fick bekräftelse på mycket jag lärt och stött på genom åren. Har nu även en dokumenterad kunskap inom området.

Wilma Mikaela T, Administratör

star star star star star

Det var en bra utbildning för mig med koncentrationssvårigheter då jag inte var bunden till ”lektioner” utan fick göra allt i min egna takt vilket gav mig mer motivation. Inte för svår men inte heller för lätt så man ändå blev utmanad!

Lana A, Socialpedagog

star star star star star

för det har varit väldigt lärorikt och intressant.

Linnéa E, HR-koordinator

star star star star star

Jag tycker det var väldigt bra att jag kunde kombinera detta med mitt arbete, när tiden fanns kunde jag studera och få mer kunskaper inom HR. Nu kan jag ge mina kunder mer, samt att jag vet att det jag säger stämmer.

Per B, Administratör

star star star star star

Jag anser att utbildningen i sin helhet va givande och gav utöver kunskap även en bra inblick i branschen.

Jonna E, Socialpedagog

star star star star star

Så intressant, rolig och givande utbildning. Det var lätt att följa och lägga upp sitt egna arbete.

Jan E, KBT-terapeut

star star star star star

Älskade kursen !!

Mohamed Z, Integrationspedagog

star star star star star

Integrationsutbildningens upplägg är bra och lätt att förstå och följa. Man läser i egen takt och kan gå tillbaka och repetera olika moment. Handledarna Karin B. och Veronica V., till vilka jag riktar ett stort tack, presenterade video- och ljudinspelningar med enkelt och okomplicerat språk på ett mycket professionellt och pedagogiskt sätt. Det är en utbildning som jag varmt rekommenderar till alla som vill göra en insats för integration, asylsökande, ensamkommande eller skolan, etc.

Caroline G, Ekonomiassistent

star star star star star

Bra kvalitet, på en bra nivå

Olga P, Löneadministratör

star star star star star

Jag var väldigt nöjd

Petra S, HR-specialist

star star star star star

Jag är sugen på mera kurser

Serdan D, Vårdbiträde

star star star star star

Nu har jag fått jobb och är så jäkla glad! :)

Lars A, Redovisningsekonom

star star star star star

TACK!

Ellie S, Projektledare

star star star star star

Utbildningen var tydlig, inte för långa videor så att man slutar lyssna. Petra pratar väldigt tydligt. Väldigt snabba att svara på mail om man hade en fråga.

Kalle H, Upphandlare

star star star star star

Allt jag behöver för min kommande roll

Johan A, Lärarassistent

star star star star star

Utbildningen innehåller väldigt mycket intressant som kommer att vara till nytta för mig. Karin har ett inspirerande sätt att presentera materialet.

Martina N, Samtalscoach

star star star star star

Jag har läst mycket kring självutveckling, även inom andliga områden, och jag förstod hela tiden vad Jacob pratade om och kunde översätta det till "mitt". Stort Tack! Prisvärt!

Jebedajaj A, Rekryterare

star star star star star

Älskade allt med den här utbildningen. Detta är mitt kall!

Yonis F, Miljöstrateg

star star star star star

Mastigt innehåll. Lärde mig otroligt mycket...

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i din information så hör vi av oss eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fyll i din information så hör vi av oss.

chatbox close