Distansutbildning
på dina villkor.

När du vill, var du vill.

Aktuella distansutbildningar

Så fungerar det
Så fungerar det
Se video

Distansinstitutet på 1 minut

Distansutbildning inom populära områden. Tillsammans med landets främsta ämnesexperter skapar Distansinstitutet utbildningar som ger dig de kunskaper och kompetenser som arbetslivet kräver idag. Du väljer själv tid, takt och plats för dina studier och det fungerar lika smidigt via en dator, surfplatta eller mobil.

Studera på dina villkor. När du vill, var du vill.

Distansutbildning

Utbildning på distans är ett effektivt sätt att kunna vidareutbilda sig eller skaffa en ny karriär. Distansinstitutet erbjuder flera olika typer av distansutbildningar som ger dig en trygg och konkurrenskraftig start eller fortsättning på ditt yrkesliv.

Hur fungerar Distansinstitutets distansutbildningar?

Allt utbildningsmaterial är exklusivt framtaget för Distansinstitutets utbildningar i samarbete med experter från näringslivet och finns tillgängligt för dig i en digital lärplattform. Du arbetar dig igenom moment för moment när det passar dig och när du behöver hjälp eller stöd så finns vi här för dig.

Studera på heltid eller deltid?

Du väljer studietakt själv! Distansinstitutet erbjuder endast distansutbildningar online och utbildningarna är helt webbaserade. Det innebär att du aldrig har klassrumsträffar eller grupparbeten. När du köpt din utbildning får du direkt tillgång till materialet och kan logga in och påbörja dina studier inom några minuter. 

Värderas distansutbildning lika högt som klassrumsutbildning?

Ja, utan tvekan. Utbildning på distans har funnits i Sverige i över 100 år. Efter avslutade studier får du ett diplom som är ett giltigt bevis på att du har slutfört din utbildning och även visar vilka kunskaper och kompetenser du förväntas ha uppnått. Du kan även välja att göra ett arbetsprov i syfte att få Distansinstitutets certifikat. Arbetsprovet består av antingen praktik eller caseuppgift.

Vill du veta mer om hur distansutbildningar fungerar? 

Så går det till Här kan du läsa mer om inlärningsmetodik och diplom/certifikat etc. 

Vanliga frågor Här hittar du de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Skulle du inte hitta det du söker är du hjärtligt välkommen att höra av dig till kundservice.

Nyfiken på distansutbildning?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få koll på Distansinstitutet.

Recensioner

Ninos M, Södertälje
“5 av 5 för att ni förtjänar det. Grym utbildning som gick i min egen takt. Mycket tydligt, passar perfekt för mig med adhd. Rekommenderar denna utbildning till alla som vill bli socialpedagoger.
Kan stolt säga att jag har fått jobb nu som socialpedagog och kommer göra min praktik samtidigt.”
Petra S, Torslanda
“Ett bra och lättsamt sätt att man kan logga in och läsa i egen takt när som helst! ”
Kerstin E, Stenungsund
“En mycket bra utbildning, som jag gav mig tid att göra i lugn takt. Kände att jag inte ville stressa igenom den, utan ge den chans att sjunka in. Ämnesexperten var duktig på att formulera sig och gav ett seriöst intryck.”
Sam A, Strömsnäsbruk
“En mycket bra och pedagogisk utbildning.”
Tommy K, Norrköping
“Underbar utbildning! Smidigt att kunna logga in när man vill från alla typer av datorer, telefoner, plattor osv. Verkligen superbra.”
Johanna E, Visby
“Jag är nöjd med utbildningen! Den var pedagogisk, inspirerande och en bra blandning med bilder, filmer och text.”
Melissa N, Skärholmen
“Jag är väldigt nöjd med utbildningen Inredare hos Distansinstitutet. Undervisningsmaterialet har varit spännande, lärorikt och pedagogiskt. Jag har alltid varit intresserad av inredning och känner att jag genom denna utbildning utvecklats samt lärt mig en hel del nytt!”
Markus H, Sundsvall
“Jag gillar hela upplägget med utbildningen. Filmer att kolla på blandat med lite egen läsning och sedan uppgifter och frågor att klura på gör att det fastnar lättare i mitt huvud iaf.”
Lina R, Linköping
“Överträffade mina förväntningar och gav mig all kunskap jag behöver i mitt arbete. Flexibelt och perfekt att kunna gå tillbaka till olika kapitel i efterhand. Fantastisk service och information, samt otroligt roligt! Rekommenderar varmt denna utbildning!”
Sandra S, Jönköping
“Tack för denna utbildningen, den var väldig givande och lärorik.”
Helena S, Stockholm
“Välkomponerad och specifik utbildning. Kompetent och engagerad lärare!”
Isabelle O, Uttran
“Omfattande utbildning som fokuserar på det som är viktigast som kommunikatör idag. Lätt plattform och ett blandat innehåll med kurslitteratur, videos, intervjuer, poddar m.m. gör inlärningen så mycket roligare.”
Jaquline T, Svedala
“Grundlig, pedagogisk och lättförstådd utbildning. Den vidrör olika delar av vad en kommunikatörs roll kan innebära och på så sätt hjälper den mig hitta den inriktning som lockar mig mest. Det har passat mig otroligt bra att genomföra utbildningen i egen takt och jag har blivit så inspirerad!”
Morgan S, Mattisudden
“Jag tycker utbildningen har varit bra och jag har lärt mig väldigt mycket.”
Johanna J, Kalmar
“En oerhört lärorik och riktigt kul utbildning! Verkligen super stort tack!! Maria Celin och Lulu Carter är fantastiskt duktiga och inspirerande. Fem-stjärnor!!!”
Carmen E, Rävlanda
“Kursen är lätt att förstå och har bra teoretiskt grund, jag har fått dem kunskaper som jag har förväntat mig. Bra vägledning!”
Carina S, Varberg
“En utbildning man blir motiverad av. Rolig och intressant, superkul!”
Ella P, Åland
“Jag är väldigt nöjd med utbildningen! Sandra har varit mycket inspirerande och pedagogisk och hon har förklarat de olika avsnitten på ett enkelt och bra sätt, samt med koppling till praktiken. Det är bra att man i sin egen takt får utföra utbildningen och enkelt kan logga in och navigera på hemsidan när det är dags att studera!”
Helena E, Romelanda
“Mer flexibel utbildning för en redan fullspäckad vardag går inte att hitta, så nöjd!”
Veronica E, Skänninge
“Bra lärare och väldigt nöjd med upplägget på utbildningen. Även om man kliade sig i huvudet några gånger. Tack, nu kör vi!”
Åsa A, Vällingby
“Utbildningen var väldigt givande för mig då jag ville utvecklas både personligt och yrkesmässigt. Med tre små barn och ett jobb var det perfekt att
läsa på distans, utefter de tider som passade mig. Utbildningen var upplagd på ett pedagogiskt sätt och Petras röst var behaglig att lyssna till.”