fbpx

Distansutbildning.

När du vill, var du vill.

Se video

Distansutbildning

Distansutbildning inom populära områden. Tillsammans med landets främsta ämnesexperter skapar Distansinstitutet utbildningar som ger dig de kunskaper och kompetenser som arbetslivet kräver idag. Du väljer själv tid, takt och plats för dina studier och det fungerar lika smidigt via en dator, surfplatta eller mobil.

Studera på dina villkor. När du vill, var du vill.

Distansutbildning

Utbildning på distans är ett effektivt sätt att kunna vidareutbilda dig medan du arbetar eller skaffa dig en ny karriär. Du kan välja mellan flera olika typer av distansutbildningar som ger dig en trygg och konkurrenskraftig start eller fortsättning vidare på ditt yrkesliv när du läst färdigt.

Värderas distansutbildningar lika högt som klassrumsutbildningar?

Ja, utan tvekan. För det första har distansutbildning funnits i Sverige i över 100 år. Samtidigt har arbetsgivare idag en djupare förståelse för vad som krävs att studera på distans. Efter avslutade studier får du ett diplom som är ett giltigt bevis på att du har slutfört din utbildning och även visar vilka kunskaper och kompetenser du förväntas ha uppnått. Du kan avslutningsvis även välja att göra ett arbetsprov i syfte att få ett certifikat. Arbetsprovet består av antingen praktik eller caseuppgift.

Studera på heltid eller deltid?

Du väljer studietakten själv under tiden du pluggar! Alla utbildningar är helt på distans och 100% webbaserade. Det innebär att du aldrig har klassrumsträffar eller grupparbeten medan du studerar. När du köpt din utbildning får du direkt tillgång till materialet och du kan därefter logga in och påbörja dina studier inom några minuter. 

Hur fungerar distansstudier?

Allt utbildningsmaterial har tagits fram exklusivt i samarbete med experter från näringslivet och finns tillgängligt för dig i en digital lärplattform under tiden du studerar. Du arbetar dig igenom utbildningen moment för moment när det passar dig och när du så småningom behöver hjälp eller stöd så finns vi här för dig.

Vill du veta mer om hur distansutbildning fungerar? 

Så går det till Här kan du läsa vidare om inlärningsmetodik och diplom/certifikat etc. 

Vanliga frågor Här hittar du de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Skulle du inte hitta det du söker där kan du därefter höra av dig till kundservice.

Nyfiken på distansutbildning?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Recensioner

4.5 833 st
Meliha M, Örebro
“Fem av 5. Jag är super nöjd! Lärorikt. En utbildning som har tagit mig till nya nivåer. ”
Mikael H
“Bra innehåll och upplägg på utbildningen samt riktigt bra föreläsningar”
Stina L, Lit
“Att kunna sitta hemma och plugga när helst på dygnet har varit ovärderligt.”
Catharina R, Kusmark
“Lätt att förstå och sätta in i praktiska sammanhang. Perfekt att kunna gå tillbaka till momenten om man behöver.”
Lisa B, Uddevalla
“En otroligt bra och pedagogisk utbildning. Älskar upplägget att man kan läsa precis när det passar en själv! Otroligt bra och intressant. Nu börjar mitt nya liv inom skolan, jippi!! Tusen tack!!”
Maria O, Umeå
“En pedagogisk tydlighet genomsyrade hela utbildningen. De korta avsnitten var ett bra upplägg så att jag kunde genomgå några kapitel per kväll efter arbetet så den passade mig perfekt, på så sätt blev det inte övermäktigt utan bara en rolig utvecklingsmöjlighet.”
Lita B, Älvsjö
“Väldigt givande utbildning med en kompetent lärare”
Sofia O, Fjälkinge
“Hela utbildningen var mycket lätt att förstå och det var bra att det inte var så mycket läsande i böcker. Jag tyckte om att det var mycket film i utbildningen. Får helt klart 5 på allt.”
Anna-Karin J, Nyköping
“Utbildningen är upplagd på ett mycket pedagogiskt sätt, bra att kunna gå tillbaka och repetera alla moment när man vill. Innehållet i utbildningen är gedigen och ger en bred bas att stå på med både grundläggande samt fördjupade kunskaper. Rekommenderar utbildningen varmt!”
Jeanette J, Helsingborg
“Tyckte denna utbildningen var ett bra steg att ta för att öppna upp dörrar för framtiden. En del kunde jag sen tidigare, fick stor inblick i hur arbetet egentligen ska skötas. Många goda råd och möjligheter att ta sig vidare med om man vill specialisera sig inom något område. En bra bas att stå på när det gäller utbildningen.”