fbpx

Kommunikationsutbildning på distans

En kommunikationsutbildning på distans ger dig massor av verktyg för att kommunicera med andra människor både i tal och i skrift. Vill du lära dig om hur man sänder och tar emot budskap på ett effektivt sätt? Då är en kommunikationsutbildning på Distansinstitutet något för dig!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

Kommunikationsutbildning på distans

Kommunikation betyder kort sagt att man för information från en punkt till en annan. I en värld där där vi matas av ett överflöd med information är det viktigare än någonsin att kommunicera smart. Arbetar man med kommunikation kan man verka inom i princip alla branscher och rollerna är ofta mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

En kommunikationsutbildning på distans för just dig

Distansinstitutet ger dig möjligheten att välja mellan tre olika kommunikationsutbildningar på distans: Samtalscoach, Projektledare och Miljöstrateg.

Kommunikation går att applicera i så många olika sammanhang och typer av arbetsplatser så som privata företag, myndigheter, organisationer eller i samarbetsprojekt mellan olika aktörer. Det kan gälla både extern kommunikation till politiker, kunder eller media likväl som det kan vara intern kommunikation som informationsflöden inom företaget och till personal. Dessa faktorer tillsammans innebär att du får en enorm bredd och valmöjlighet på både branscher och arbetsuppgifter. Konsten att kommunicera väl är något man alltid kommer ha nytta av och som blir allt viktigare i dagens samhälle som konstant förändras.

Jobb inom kommunikation

Inom digital kommunikation kan du välja att rikta in dig på allt från webbproduktion och content till att arbeta kreativt och/eller strategiskt på en kommunikationsbyrå eller att ha egna klienter som du genom samtal hjälper att nå sina mål. Det kan även handla om projektledning eller roller inom PR där du behöver skapa starka relationer mellan ett företag (eller en person) och media, allmänheten och kunder. Som man märker finns det en mängd olika möjligheter med att studera en utbildning inom kommunikation.

Vad gör en kommunikatör?

Utöver en bra känsla för retorik, pedagogik och social förmåga bör man inom kommunikation ha kunskaper om begrepp som samtalsmetoder, argumentation och krishantering. I en värld där information finns i överflöd är vikten av att kunna kommunicera smart viktigare än någonsin för att kunna nå ut i bruset. Det är också en fördel att ha kunskap inom digital kommunikation så som olika sociala medier och grafisk kommunikation.

2217 recensioner
star

4.7 (2217 recensioner)

Hilda P, Socialpedagog

star star star star star

Lärorikt, pedagogiskt utvärderat, snabbt svar när man mailar och behöver svar snabbt. Väldigt nöjd och rekommenderar starkt.

Nelly Matilda N, HR-koordinator

star star star star star

Denna utbildning gjorde jag för att få ett nytt jobb vilket jag också fick!

Camilla O, Administratör

star star star star star

Tycker det har passat mig bra som jobbar heltid samtidigt. Lätt att gå tillbaka och läsa igen. Bra med filmer och text.

Veronica L, Löneadministratör

star star star star star

Första gången jag har gjort en utbildning på distans och tyckte att det fungerade mycket bra trots att det va svårt ibland. Skönt att ha möjligheten att gå tillbaka till vissa avsnitt om jag märkte att jag behövde repetera.

Karolina J, Ekonomiassistent

star star star star star

Bra utbildning. Jag har fått massa ny kunskap.

Alexandra S, Löneadministratör

star star star star star

Mycket roligt!

Marija B, Lärarassistent

star star star star star

Eftersom jag är väldigt nöjd med innehållet av utbildningen, det var spännande att läsa och lära sig.

Charlotte E, Administratör

star star star star star

Väl strukturerad kurs, bred, tydlig, pedagogisk, flexibel och bra anpassat upplägg på en distansutbildning och som erbjöd varierande läromedel (bok, film, presention/sammanfattning av kursledare inför varje del). Toppen helt enkelt!

Josefine S, Socialpedagog

star star star star star

Utbildningen var väldigt bra strukturerad och lätt att ta in efter många år från skolbänken.

Thomas Z, Samtalscoach

star star star star star

Utbildningen var väldigt intressant och lärorik. Har fått bättre självinsikt.

Dejana S, Inredare

star star star star star

Genomtänkt och mycket professionellt

Therese J, HR-koordinator

star star star star star

Jag känner mig kunnig inom området, även fast jag behöver läsa lite mer inom vissa kategorier. Jag känner mig självsäker och är stolt över mig själv som klarat utbildningen! En väldigt lärorik och betydande utbildning jag tycker varit pedagogisk och välformulerad.

Richard N, Upphandlare

star star star star star

Jag tycker utbildning var väldigt bra, lärorikt och inspirerande. Min kunskap och intresse har växt enormt inom upphandling efter utbildningen. Sättet utbildning blev presenterades av var väldigt bra och lättförståeligt både metodiskt och pedagogisk.

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i din information så hör vi av oss eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fyll i din information så hör vi av oss.

chatbox close