fbpx

Vad gör en coach?

Lena jobbade tidigare som förskollärare men har alltid varit intresserad av människors mående. Idag driver hon en egen verksamhet inom hälsa och samtalscoaching, och genomför bland annat massage och hälsosamtal med sina kunder. “Att hjälpa andra få insikter om sig själva är så värdefullt!” Säger Lena. Läs mer om Lenas väg till yrkesrollen samtalscoach här.


Namn: Lena
Yrkesroll / titel: Egenföretagare inom massage och coaching
Arbetsgivare: Egen


 

Hej Lena! Berätta om ditt yrke, vad gör en coach?

 • Jag driver ett eget företag inom hälsa sedan många år tillbaka. Till största del går det ut på att jag utför massage och genomför coachande hälsosamtal med mina kunder som vill förändra sin livsstil och förbättra sin hälsa.

 

Varför valde du att jobba med hälsa, massage och coaching?

 • Jag har alltid varit intresserad av människors mående. Efter många års arbete inom förskolan kände jag att jag ville hjälpa mina dåvarande kollegor att hantera sin stress och må bättre överlag. Resten är historia!

 

Vad är för- och nackdelarna med ditt jobb?

 • Fördelarna är att jag kan styra min vardag mycket själv, nackdelen är att jag ibland måste jobba extra utöver min egen verksamhet, jag vikarierar då inom förskolan.

 

Hur kan en vanlig arbetsdag som hälsocoach se ut?

 • En bra dag träffar jag kunder och genomför både massage och coachande samtal, ibland endast det ena alternativet. De hälsosamtal jag har brukar gå ut på att vi tillsammans försöker identifiera vad som kan förbättras i kundens vardag och liv för att kunna få bättre övergripande hälsa, både fysiskt och mentalt. Vanligtvis träffar jag kunden vid upprepade tillfällen.

 

Vilka egenskaper är bra att ha när man jobbar som coach?

 • Jag tror att man behöver vara inlyssnande, empatisk, stöttande, inbjudande och visa medmänsklighet, men utan att bli för privat. 

 

Vad bör man tänka på innan börjar studera till samtalscoach?

 • Jag har gått några olika korta utbildningar inom hälsopedagogik och massage, och några samtalscoach-utbildningar. Jag har fått med mig olika saker från alla utbildningar som sedan har utgjort grunden till de metoder jag använder i min egen verksamhet. Jag tycker att man innan man väljer utbildning ska tänka på att man inte behöver ha krav på att man ska kunna ha nytta av allt i utbildningen, utan att man kan se allt man gör i livet som en helhet som du sedan kan forma som du vill. Men en utbildning är en bra grund.

 

Vilka tips eller rekommendation vill du ge till framtida samtalscoach-studenter?

 • Att arbeta med att hjälpa människor att få insikter om sig själva är så värdefullt. Rekommenderas verkligen!

 

Dela artikeln:

Spela video

Samtalscoach

 • Samtalscoach utbildning
 • Nöjd-kund-garanti
 • Diplom efter genomförande
 • Certifikat efter godkänt arbetsprov
4.7 (138 recensioner)
Studietid:
Motsvarar en termin
Tiden att genomföra de 147 momenten påverkas av förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
19 900 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med