fbpx

Så går det till

Hur fungerar det att studera på Distansinstitutet?

Metodik

Inlärningsmetoder

Distansinstitutets metodik använder alla beprövade inlärningsmetoder. Det spelar ingen roll om du lär dig bäst genom att se, läsa, lyssna eller göra. Oavsett format på innehållet så presenterar vi det tydligt för dig så du kan förstå det, ta det till dig och viktigast av allt; du optimerar inlärningen eftersom du kan välja att endast studera då du är som mest mottaglig för ny kunskap. Du sätter ditt eget schema helt enkelt.

Lärplattformen

Genom att logga in på lärplattformen får du tillgång till allt du behöver för att börja dina studier. Du får en tydlig bild över dina studiers progression. Du kan när som helst pausa ett moment för att gå tillbaka och repetera vid ett senare tillfälle som passar dig bättre. Var du vill, när du vill.

Nedan kan du se hur vi använder olika pedagogiska metoder för att ge dig en stimulerande och varierande studieupplevelse.

Videofilm

Se och lyssna

När ämnesexperten t.ex. vill berätta en historia eller ge sitt eget perspektiv på något ämne presenteras detta för dig genom videofilmer.

Text & Bild

Läsa

När eget lärande passar bäst får du möjligheten att själv läsa textstycken med och utan bilder.

Övning

Göra

För att säkerställa att du förstått och kommer ihåg innehållet kommer du möta mängder av övningar och frågor i utbildningen.

Stöd

All distansutbildning bygger till stor del på självstudier men du kan vara helt trygg i att vi finns här för dig när du stöter på frågor och funderingar under utbildningens gång. Du är alltid välkommen att maila och ringa oss så hjälper och stöttar vi dig framåt i dina studier.

Diplom och Certifikat

När du fullfört din utbildning erhåller du ditt diplom via e-post som är värdefullt på många sätt:

  • Grafisk representation av dina prestationer
  • Strukturerad beskrivning av vad som krävts av dig för att få diplomet
  • Enkelt och smidigt sätt att visa upp och dela dina kompetenser
  • Fungerar som en referens från Distansinstitutet
  • Potentiella arbetsgivare kan verifiera dina kunskaper

För att få ett certifikat krävs ett godkänt arbetsprov. Det är olika arbetsprov för alla utbildningar. Dessa består antingen av praktik eller en caseuppgift. Du får mer information om detta när du börjar din utbildning.

Börja din distansutbildning idag

  1. Du behöver inte ta dig till en föreläsningslokal på en specifik ort
  2. Du behöver inte hålla några tider
  3. Du kan studera på den plats och i den takt som passar dig bäst