fbpx

Före utbildningen

 • Kan jag validera vissa moment från utbildningen?
  Nej, du kan inte validera några teoretiska moment då allt studiematerial är exklusivt framtaget för Distansinstitutets utbildningar. Vi går igenom samma områden som de statliga utbildarna men det är alltså inte identiskt innehåll. Därför är validering ej möjlig. Vår lärplattform är dock självvaliderande vilket innebär att du som har förkunskaper inom ett visst område kan väldigt snabbt ta dig igenom dessa delar i utbildningen.
 • Är Distansinstitutets utbildningar CSN-berättigade?
  Vanligtvis är inte yrkesutbildningar CSN-berättigade men numera kan du ansöka om ekonomisk hjälp från CSN via det nya omställningsstudiestödet.   Läs mer hos CSN
 • Hur tar Distansinstitutet fram sina utbildningar?
  • Steg 1 - Distansinstitutet väljer ut och skapar utbildningar utifrån efterfrågan hos blivande deltagare samt rådande behov på arbetsmarknaden. Detta sker genom en kontinuerlig analys av sambandet mellan utbildningsutbud och eftersökt kompetens. Detta innebär att ett diplom och/eller certifikat från Distansinstitutet alltid är eftertraktat på arbetsmarknaden.
   
  • Steg 2 - Genom Distansinstitutets breda kontaktnät inom utbildningsbranschen identifieras och handplockas landets främsta ämnesexperter för respektive utbildning. Detta gör att du kan vara trygg med att du alltid får relevanta och uppdaterade kunskaper.
   
  • Steg 3 - Skapandet av utbildningarna präglas av ett nära samarbete mellan Distansinstitutet och aktuell ämnesexpert för att säkerställa att varje moment lever upp till de krav som ingår i Distansinstitutets kvalitetssäkring av alla sina utbildningar.
   
  • Steg 4 - Efter avslutad utbildning får alla deltagare möjligheten att utvärdera sin studieupplevelse. Alla svar lagras och används som feedback till ämnesexperterna samt till underlag för utveckling av utbildningarna.
 • Hur ansöker jag till Distansinstitutets utbildningar?
  Distansinstitutet har ingen ansökningsprocess. Du köper en utbildning och får tillgång till den direkt. Enklare kan det inte bli!

Under utbildningen

 • Hur länge har jag tillgång till materialet?
  Du har tillgång till materialet under två år från startdatumet oavsett hur lång tid du använder för dina studier. Önskar du förlänga den tiden efter två år så gör vi det utan förbehåll.
 • Vilken studietakt har Distansinstitutets utbildningar?
  Du väljer själv din egen studietakt på Distansinstitutet. Du kan alltså studera enbart när du är som mest mottaglig för nya kunskaper. Innehållet i alla våra utbildningar motsvarar en till tre terminers studier.
 • Hur fungerar Distansinstitutets Nöjd-kund-garanti?
  Vi är så övertygade om att våra utbildningar ska motsvara dina förväntningar så vi har tagit fram en Nöjd-kund-garanti. Den innebär att om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med en utbildning kan du inom 14 dagar från köpdatumet häva ditt köp förutsatt att du inte slutfört utbildningen. Detta måste meddelas skriftligt till info@distansinstitutet.se.
 • Vilket stöd och hjälp får jag under utbildningen?
  Som du säkert vet så bygger all utbildning på distans till stor del på självstudier. Detta betyder inte att du är ensam i din utbildning. Tvärtom! Du får obegränsat med hjälp och stöd och är alltid välkommen att maila och ringa oss så hjälper och stöttar vi dig framåt i dina studier när funderingar och frågor uppstår. Läs mer om hur det går till att studera på Distansinstitutet här.
 • Går det att kombinera arbete med Distansinstitutets utbildningar?
  Ja, det går utmärkt! Eftersom du själv väljer din studietakt och vilka tider du vill studera så passar utbildningarna mycket väl att kombinera med jobb.
 • Kan jag bo utomlands och studera på Distansinstitutet?
  Ja! Du kan bo varsomhelst och studera på Distansinstitutet så länge du har tillgång till dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling.
 • Vad innebär det att studera på distans på Distansinstitutet?
  Distansinstitutet har inga fysiska träffar. All undervisning sker digitalt på distans. Du kan studera när du vill och var du vill. Detta innebär att du som studerande måste ta ett stort eget ansvar för att få ut optimala resultat från dina studier.

Efter utbildningen

 • Leder Distansinstitutets utbildningar till jobb?
  Ja! Distansinstitutets yrkesutbildningar leder direkt till en yrkestitel inom ett specifikt område. Vägen till ett jobb är därför oftast snabbare med hjälp av våra utbildningar än t.ex. en universitetsutbildning eller yrkeshögskoleutbildning som innebär flera års studier. Distansinstitutet skapar utbildningar utifrån två kriterier:
  1. Efterfrågan från blivande deltagare
  2. Behovet på arbetsmarknaden
  Detta gör att alla utbildningar både är populära bland blivande deltagare och samtidigt tillgodoser arbetslivets behov av kompetens.
 • Kan jag börja arbeta direkt efter studierna?
  Ja! Alla utbildningar är utformade utifrån vad arbetsgivare söker efter idag. Syftet med alla utbildningar är att du ska kunna börja arbeta inom det område du har studerat direkt efter avslutade studier.
 • Ger Distansinstitutets utbildningar högskolepoäng?
  Nej. I Sverige får endast statliga högskolor och universitet ge högskolepoäng (internationell beteckning ECTS).   Läs mer hos UHR
 • Hur och när får jag mitt certifikat?
  För att få ditt certifikat krävs ett godkänt arbetsprov. Arbetsprov innebär antingen praktik eller inlämnat och godkänt casearbete. Du får mer information om detta när du börjar din utbildning.
 • Hur och när får jag mitt diplom?
  När du genomfört alla moment i din utbildning får du ditt diplom via e-post.
 • Vad är det för skillnad på diplom och certifikat?
  • Diplomet är ditt bevis för att du genomfört din utbildning. Diplomet beskriver vilka kunskaper och kompetenser du nu besitter vilket är värdefullt för arbetsgivare.
  • Certifikatet kräver godkänt inlämnat arbetsprov vilket är olika för alla utbildningar. Det verifierar att du har praktiserat inom det yrkesområde du studerade till vilket kan göra att du sticker ut bland mängden i jobbansökningsprocesser. Certifieringen är 100% valfri.
 • Vilka betyg kan jag få från Distansinstitutets utbildningar?
  Distansinstitutet är ett privat utbildningsföretag som utfärdar diplom till sina utbildningsdeltagare efter fullförande av utbildningen och certifikat efter uppvisat arbetsprov. Regeringen har beslutat att endast kommuner och landsting får vara huvudmän för vuxenutbildningar med betygsrätt. Läs mer hos Skolverket

Kontakta oss om du inte hittar svar på dina frågor!

Kontakta oss

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.