fbpx

Frågor och svar

Före utbildningen

Du behöver inga betyg, förkunskaper eller någon annan typ av behörighet för att börja studera hos oss. Du köper bara din utbildning och kan börja studera inom några minuter.

Ja! Distansinstitutet är auktoriserade av ALMEGA Utbildningsföretagen som är det enda organet i Sverige som auktoriserar utbildningsbranschen.

Nej, privata yrkesutbildare som Distansinstitutet är inte berättigade till CSN.

De utbildningar som staten och statens myndigheter basar över är CSN-berättigade, exempelvis universitet och högskolor.

Fördelarna med att studera på Distansinstitutet istället för på CSN-berättigade skolor är dock många:

 • Du behöver inte riskera att ansöka och sedan inte komma in på din drömutbildning.
 • Du behöver inte följa en fast studieplan eller vara i något klassrum.
 • Du behöver inte ta ett stort CSN-lån som du kanske måste betala av under resten av ditt liv.
 • Du kan arbeta under tiden du studerar.
 • Distansinstitutets utbildningar är mer praktiskt inriktade vilket leder till jobb direkt efter utbildningen.

Läs mer här!

Ja, du kan dela upp betalningen på 6-36 månader. När du klickar på knappen Köp utbildningen kommer du till Klarnas kassa. Om du väljer Betala med Klarna och sedan klickar på Betala köp får du i nästa steg välja hur du vill dela upp betalningen.

Du har 14 dagar ångerrätt. Skulle du inte vara nöjd med en utbildning kan du inom 14 dagar från köpdatumet ångra ditt köp och få alla pengar tillbaka förutsatt att du inte slutfört utbildningen.

Du behöver inte ansöka. Du köper din utbildning och får tillgång till studiematerialet direkt så du kan börja studera inom några minuter. Enklare kan det inte bli!

Ja! Distansinstitutets utbildningar leder direkt till en yrkestitel inom ett specifikt område. Vägen till ett jobb är därför oftast snabbare med hjälp av våra utbildningar än t.ex. en universitetsutbildning eller YH-utbildning som innebär flera års studier. Distansinstitutet skapar utbildningar utifrån två kriterier:

 1. Efterfrågan från blivande deltagare.
 2. Behovet på arbetsmarknaden.

Detta gör att alla utbildningar både är populära och samtidigt matchar arbetsmarknadens behov av kompetens.

Du kan validera praktiken i utbildningarna om du har relevant erfarenhet men du kan inte validera några teoretiska moment då allt studiematerial är exklusivt framtaget för Distansinstitutets utbildningar. Vår lärplattform är dock självvaliderande vilket innebär att du som har förkunskaper inom ett visst område kan väldigt snabbt ta dig igenom dessa delar i utbildningen.

 • Steg 1 - Distansinstitutet väljer ut och skapar utbildningar utifrån efterfrågan hos blivande deltagare samt rådande behov på arbetsmarknaden. Detta sker genom en kontinuerlig analys av sambandet mellan utbildningsutbud och eftersökt kompetens. Detta innebär att ett diplom och/eller certifikat från Distansinstitutet alltid är eftertraktat på arbetsmarknaden.

 

 • Steg 2 - Genom Distansinstitutets breda kontaktnät inom utbildningsbranschen identifieras och handplockas landets främsta ämnesexperter för respektive utbildning. Detta gör att du kan vara trygg med att du alltid får relevanta och uppdaterade kunskaper.

 

 • Steg 3 - Skapandet av utbildningarna präglas av ett nära samarbete mellan Distansinstitutet och aktuell ämnesexpert för att säkerställa att varje moment lever upp till de krav som ingår i Distansinstitutets kvalitetssäkring av alla sina utbildningar.

 

 • Steg 4 - Efter avslutad utbildning får alla deltagare möjligheten att utvärdera sin studieupplevelse. Alla svar lagras och används som feedback till ämnesexperterna samt till underlag för utveckling av utbildningarna.

Det kan finnas en möjlighet för dig att studera genom CSN's omställningsstudiestöd men då måste du få det godkänt av en omställningsorganisation (som exempelvis Trygghetsrådet - TRR eller Trygghetsfonden - TSL) och CSN.

Under utbildningen

Studietakt betyder hur intensivt du studerar. Du väljer själv din studietakt på Distansinstitutet. Innehållet i alla våra utbildningar motsvarar 0,5 till 2 års studier på traditionellt studiesätt men du kan alltså bli färdig snabbare eller långsammare om du vill.

Ja, det går utmärkt! Eftersom du själv väljer din studietakt och vilka tider du vill studera så passar utbildningarna mycket väl att kombinera med jobb. De allra flesta av våra deltagare arbetar vid sidan av sina studier.

Du kan börja studera när du vill.

Du kan studera i din egen takt.

Du behöver aldrig vara på en specifik plats.

Du har tillgång till lärplattformen dygnet runt, året om.

Du får hjälp och stöd under hela studietiden när du behöver det.

Det enda du behöver är en dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling.

Som du säkert vet så bygger all distansutbildning till stor del på självstudier. Detta betyder inte att du är ensam i din utbildning. Tvärtom! Du får obegränsat med hjälp och stöd och är alltid välkommen att mejla och ringa oss så hjälper och stöttar vi dig framåt i dina studier när funderingar och frågor uppstår.

Läs mer om hur det går till att studera på Distansinstitutet här.

Du har tillgång till materialet under två år från köpdatumet oavsett hur lång tid du använder för dina studier.

Vi är så övertygade om att våra utbildningar ska motsvara dina förväntningar så vi har tagit fram en Nöjd-kund-garanti. Den innebär att om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med en utbildning kan du inom 14 dagar från köpdatumet häva ditt köp förutsatt att du inte slutfört utbildningen. Detta måste meddelas skriftligt till info@distansinstitutet.se.

Ja! Du kan bo varsomhelst och studera på Distansinstitutet så länge du har tillgång till dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling.

Efter utbildningen

Ja! Alla utbildningar är utformade utifrån vad arbetsgivare söker efter idag. Syftet med alla utbildningar är att du ska kunna börja arbeta inom det område du har studerat direkt efter avslutade studier.

Nej, på Distansinstitutet får du diplom och certifikat.

Du som deltagare ansvarar själv för att hitta din praktikplats eftersom Distansinstitutets deltagare finns över hela landet och även utomlands. Vi pratar med din handledare innan din praktikperiod och vi utvärderar din praktik tillsammans med din handledare.

Det är möjligt att validera din praktik om du kan visa upp ett arbetsintyg från din arbetsplats där det tydligt framgår vilka arbetsuppgifter du har och dessa överensstämmer med utbildningens mål.

Vissa av våra utbildningar kräver 4 veckor praktik och vissa behöver 8 veckors praktik. Information om detta hittar du på respektive utbildnings sida.

När du genomfört alla moment i din utbildning får du ditt diplom via e-post.

För att få ditt certifikat krävs antingen godkänd praktik, casearbete och/eller examinationsuppgift. Läs på respektive utbildnings sida för att se vad som vad som gäller.

Se alla utbildningar

 • Diplomet är ditt bevis för att du genomfört din utbildning. Diplomet beskriver vilka kunskaper och kompetenser du nu besitter vilket är värdefullt för arbetsgivare.
 • Certifikatet verifierar att du har praktiserat inom det yrkesområde du studerade till vilket kan göra att du sticker ut bland mängden i jobbansökningsprocesser.

Distansinstitutet är ett privat utbildningsföretag som utfärdar diplom och certifikat till sina deltagare. Regeringen har beslutat att endast kommuner och regioner får vara huvudmän för utbildningar som leder till betyg.

Läs mer hos Skolverket

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i din information så hör vi av oss eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fyll i din information så hör vi av oss.

chatbox close