fbpx

Korta utbildningar på distans

Nej, du behöver inte studera flera år på universitetet eller högskolan för att få ett bra jobb. Korta utbildningar på distans kan också vara en bra väg in på arbetsmarknaden. Har du ett drömyrke inom en speciell, inriktad bransch? Då är en kort utbildning rätt för dig!

Det finns många korta utbildningar att söka om du vill fördjupa dig inom ett ämne eller helt enkelt läsa något som inte kräver flera års studerande. Om du vet precis vad du vill arbeta med så kan en kort utbildning vara det som passar dig bäst! Det finns en uppsjö av korta yrkesutbildningar att utforska och flera korta yrkesförberedande utbildningar för dig som har ett specifikt yrke i sikte.

Korta distansutbildningar

Fördelen med korta utbildningar är att de ju också går snabbt att genomföra. Tänk på att längden på utbildningen avgörs av huruvida du studerar på heltid (vanligtvis 40 timmar/vecka) eller deltid. En kort utbildning på halvfart tar dubbelt så lång tid som en kort utbildning på heltid. Många korta utbildningar går med fördel att läsa på distans. Det ger dig full flexibilitet om du exempelvis pluggar en annan utbildning vid sidan av eller kanske vill ha möjlighet att jobba samtidigt

På Distansinstitutet erbjuder vi en rad olika korta utbildningar på distans som är direkt yrkesinriktade och ger diplom och certifikat, så att du kan söka jobb direkt efter utbildningen. Tiden det tar att genomföra våra utbildningar motsvarar mellan en och två terminer. Beroende på din studievana, studieteknik och andra förkunskaper kan utbildningslängden variera kraftigt. Många deltagare blir färdiga snabbare än en till två terminer. Dessa korta utbildningar på distans finns hos Distansinstitutet just nu:

Läs mer om våra distansutbildningar.

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.