fbpx

HR utbildning

Att läsa en HR utbildning ger dig förutsättningar att kunna jobba med personalfrågor och rekrytering i en organisation. Du behöver inte läsa personalvetarprogrammet och bli personalvetare för att göra detta. Drömmer du om ett yrke där du kan vara med och påverka hela organisationen? Trivs du att arbeta med saker som får medarbetare att utvecklas? Då kan HR vara ett yrke för dig!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

HR utbildning på distans – Bli proffs på personalfrågor

En karriär inom HR kan innebära en mängd olika saker. Beroende på om du satsar på en administrativ roll eller en chefsroll kan HR-branschen bjuda på många olika typer av utmaningar. Jobben finns inom både offentlig och privat sektor, på små och stora företag. Det är vanligt att det finns många olika HR-funktioner inom större organisationer, medan det är vanligare att en person gör alla personalrelaterade uppgifter på mindre bolag.

Flera utbildningar inom HR att välja mellan

Distansinstitutet ger dig valmöjligheten att läsa HR-koordinatorHR-specialist eller Rekryterare beroende på vad som intresserar dig mest och var i karriären du befinner dig. Du väljer själv hur, var och när du genomför dina studier eftersom upplägget är helt och hållet flexibelt och valbart efter vad som passar just dig.

Jobb inom HR

Att jobba med personalfrågor kan ha olika innebörd på olika nivåer i organisationen. Som HR-koordinator är din främsta uppgift att arbeta med administrativa uppgifter relaterade till personal och att assistera övriga HR-funktioner som t.ex. en HR-specialist, HR-konsult eller HR-chef. Som specialist inom Human Resources (human resurs) inriktar du dig exempelvis på planering och utvärdering av personalens beläggning, rekrytering och anställningsavtal, genomförande av anställningsintervjuer och liknande. HR-chefer kan ibland också kallas för HR-partners och har ofta ett övergripande ansvar för stöttning och rådgivning till övriga HR-funktioner. Dessutom är det vanligt att HR-chefens uppdrag innefattar utveckling av processer för exempelvis rekrytering, anställning och organisationsstrukturer.

Hur gör man karriär inom HR?

För att kunna bli chef inom HR krävs ofta en eftergymnasial utbildning i någon form. Du kan exempelvis läsa personalvetarprogrammet på universitet- eller högskola eller sätta ihop en egen examen genom att välja kurser inom till exempel arbetsrätt, pedagogik, organisation och ledarskap. Många som jobbar inom HR har en ekonomiutbildning. Läs mer om vad HR är.

För en mer administrativ roll inom Human Resources finns det många olika vägar att gå. Ibland kan det räcka med en gymnasieutbildning inom handel och administration eller ekonomi. Du måste alltså inte bli personalvetare. Det finns ett varierande utbud av HR-inriktade komvux-, YH-, och yrkesutbildningar på utbildningsmarknaden.

2029 recensioner
star

4.5 (2029 recensioner)

Sofia T, Vega

star star star star star

Givande och otroligt lärorikt! Fantastisk utbildning!

Anders E, Solna

star star star star star

Utbildningen gav mig en större förståelse i mitt jobb, mycket egna matnyttiga reflektioner.

Pernilla Elisabet L, Boden

star star star star star

Jag är supernöjd med utbildningen! Tack!!

Akki W, Göteborg

star star star star star

Det här passade mig perfekt, tyckte mkt om sättet utbildningen var utformad på.

Marie S, Älta

star star star star star

Utbildningsformen passade mig perfekt, man kunde gå tillbaka och titta på vad man hade gjort. Allt var bra

Thoiedora B, Örebro

star star star star star

Har varit både lätt och svårt genom kursen. mycket bra lärare

Suzana S, Göteborg

star star star star star

Utbildningen har gett mig ny möjlighet i arbetslivet!

Madeleine S, Tyresö

star star star star star

Jag tycker att utbildningen har ett bra pris med det bästa är att jag har fått plugga i min egna takt. Jag köpte utbildningen i mars och är klar i början av november. Det är en otoligt härlig känsla.

Nathalie L, Örebro

star star star star star

Jättebra utbildning som ger allt man behöver lära sig

Stefany F

star star star star star

Bra utbildning och man får den hjälp man behöver

Rula E, Kungsbacka

star star star star star

Bra och rik studie

Andreas B, Åtvidaberg

star star star star star

Mycket bra och lärorik utbildning.

Diana E, Örebro

star star star star star

Jag tycker utbildningen gav mig mycket kunskap

Isabelle B

star star star star star

Mycket nöjd!

Roger K

star star star star star

Jag tycker att det var en bra utbildning , framför allt så kan man studera när man har möjlighet.

Maria F, Tvååker

star star star star star

Jag har har lärt mig väldigt mycket och det har dessutom varit roligt.

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

chatbox