fbpx

HR
utbildning

Utbilda dig inom HR. När du vill, var du vill.

HR utbildning på distans

Att läsa en HR utbildning ger dig förutsättningar att kunna jobba med personalfrågor och rekrytering i en organisation. Du behöver inte läsa personalvetarprogrammet och bli personalvetare för att göra detta. Drömmer du om ett yrke där du kan vara med och påverka hela organisationen? Trivs du att arbeta med saker som får medarbetare att utvecklas? Då kan HR vara ett yrke för dig!

Vill du ha mer information?

Vi meddelar dig så fort vi lanserar en till HR utbildning.

HR utbildning på distans –  Bli proffs på personalfrågor

En karriär inom HR kan innebära en mängd olika saker. Beroende på om du satsar på en administrativ roll eller en chefsroll kan HR-branschen bjuda på många olika typer av utmaningar. Jobben finns inom både offentlig och privat sektor, på små och stora företag. Det är vanligt att det finns många olika HR-funktioner inom större organisationer, medan det är vanligare att en person gör alla personalrelaterade uppgifter på mindre bolag.


Flera utbildningar inom HR att välja mellan

Distansinstitutet ger dig valmöjligheten att läsa HR-koordinator, HR-specialist eller Rekryterare beroende på vad som intresserar dig mest och var i karriären du befinner dig. Du väljer själv hur, var och när du genomför dina studier eftersom upplägget är helt och hållet flexibelt och valbart efter vad som passar just dig. 


Jobb inom HR

Att jobba med personalfrågor kan ha olika innebörd på olika nivåer i organisationen. Som HR-koordinator är din främsta uppgift att arbeta med administrativa uppgifter relaterade till personal och att assistera övriga HR-funktioner som t.ex. en HR-specialist, HR-konsult eller HR-chef. Som specialist inom Human Resources (human resurs) inriktar du dig exempelvis på planering och utvärdering av personalens beläggning, rekrytering och anställningsavtal, genomförande av anställningsintervjuer och liknande. HR-chefer kan ibland också kallas för HR-partners och har ofta ett övergripande ansvar för stöttning och rådgivning till övriga HR-funktioner. Dessutom är det vanligt att HR-chefens uppdrag innefattar utveckling av processer för exempelvis rekrytering, anställning och organisationsstrukturer.

 

Hur gör man karriär inom HR?

För att kunna bli chef inom HR krävs ofta en eftergymnasial utbildning i någon form. Du kan exempelvis läsa personalvetarprogrammet på universitet- eller högskola eller sätta ihop en egen examen genom att välja kurser inom till exempel arbetsrätt, pedagogik, organisation och ledarskap. Många som jobbar inom HR har en ekonomiutbildning. Läs mer om vad HR är

För en mer administrativ roll inom Human Resources finns det många olika vägar att gå. Ibland kan det räcka med en gymnasieutbildning inom handel och administration eller ekonomi. Du måste alltså inte bli personalvetare. Det finns ett varierande utbud av HR-inriktade komvux-, YH-, och yrkesutbildningar på utbildningsmarknaden.

Alla distansutbildningar