fbpx

HR utbildning distans

Att läsa en HR utbildning på distans ger dig förutsättningar att kunna jobba med personalfrågor och rekrytering i en organisation. Du behöver inte läsa personalvetarprogrammet och bli personalvetare för att göra detta. Drömmer du om ett yrke där du kan vara med och påverka hela organisationen? Trivs du att arbeta med saker som får medarbetare att utvecklas? Då kan HR vara ett yrke för dig!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

HR utbildning på distans – Bli proffs på personalfrågor

En karriär inom HR kan innebära en mängd olika saker. Beroende på om du satsar på en administrativ roll eller en chefsroll kan HR-branschen bjuda på många olika typer av utmaningar. Jobben finns inom både offentlig och privat sektor, på små och stora företag. Det är vanligt att det finns många olika HR-funktioner inom större organisationer, medan det är vanligare att en person gör alla personalrelaterade uppgifter på mindre bolag.

Flera utbildningar inom HR att välja mellan

Distansinstitutet ger dig valmöjligheten att läsa HR-koordinatorHR-specialist eller Rekryterare beroende på vad som intresserar dig mest och var i karriären du befinner dig. Du väljer själv hur, var och när du genomför dina studier eftersom upplägget är helt och hållet flexibelt och valbart efter vad som passar just dig.

Jobb inom HR

Att jobba med personalfrågor kan ha olika innebörd på olika nivåer i organisationen. Som HR-koordinator är din främsta uppgift att arbeta med administrativa uppgifter relaterade till personal och att assistera övriga HR-funktioner som t.ex. en HR-specialist, HR-konsult eller HR-chef. Som specialist inom Human Resources (human resurs) inriktar du dig exempelvis på planering och utvärdering av personalens beläggning, rekrytering och anställningsavtal, genomförande av anställningsintervjuer och liknande. HR-chefer kan ibland också kallas för HR-partners och har ofta ett övergripande ansvar för stöttning och rådgivning till övriga HR-funktioner. Dessutom är det vanligt att HR-chefens uppdrag innefattar utveckling av processer för exempelvis rekrytering, anställning och organisationsstrukturer.

Hur gör man karriär inom HR?

För att kunna bli chef inom HR krävs ofta en eftergymnasial utbildning i någon form. Du kan exempelvis läsa personalvetarprogrammet på universitet- eller högskola eller sätta ihop en egen examen genom att välja kurser inom till exempel arbetsrätt, pedagogik, organisation och ledarskap. Många som jobbar inom HR har en ekonomiutbildning. Läs mer om vad HR är.

För en mer administrativ roll inom Human Resources finns det många olika vägar att gå. Ibland kan det räcka med en gymnasieutbildning inom handel och administration eller ekonomi. Du måste alltså inte bli personalvetare. Det finns ett varierande utbud av HR-inriktade komvux-, YH-, och yrkesutbildningar på utbildningsmarknaden.

2099 recensioner
star

4.6 (2099 recensioner)

Hilda P, Socialpedagog

star star star star star

Lärorikt, pedagogiskt utvärderat, snabbt svar när man mailar och behöver svar snabbt. Väldigt nöjd och rekommenderar starkt.

Nelly Matilda N, HR-koordinator

star star star star star

Denna utbildning gjorde jag för att få ett nytt jobb vilket jag också fick!

Camilla O, Administratör

star star star star star

Tycker det har passat mig bra som jobbar heltid samtidigt. Lätt att gå tillbaka och läsa igen. Bra med filmer och text.

Veronica L, Löneadministratör

star star star star star

Första gången jag har gjort en utbildning på distans och tyckte att det fungerade mycket bra trots att det va svårt ibland. Skönt att ha möjligheten att gå tillbaka till vissa avsnitt om jag märkte att jag behövde repetera.

Karolina J, Ekonomiassistent

star star star star star

Bra utbildning. Jag har fått massa ny kunskap.

Alexandra S, Löneadministratör

star star star star star

Mycket roligt!

Marija B, Lärarassistent

star star star star star

Eftersom jag är väldigt nöjd med innehållet av utbildningen, det var spännande att läsa och lära sig.

Charlotte E, Administratör

star star star star star

Väl strukturerad kurs, bred, tydlig, pedagogisk, flexibel och bra anpassat upplägg på en distansutbildning och som erbjöd varierande läromedel (bok, film, presention/sammanfattning av kursledare inför varje del). Toppen helt enkelt!

Josefine S, Socialpedagog

star star star star star

Utbildningen var väldigt bra strukturerad och lätt att ta in efter många år från skolbänken.

Thomas Z, Samtalscoach

star star star star star

Utbildningen var väldigt intressant och lärorik. Har fått bättre självinsikt.

Dejana S, Inredare

star star star star star

Genomtänkt och mycket professionellt

Therese J, HR-koordinator

star star star star star

Jag känner mig kunnig inom området, även fast jag behöver läsa lite mer inom vissa kategorier. Jag känner mig självsäker och är stolt över mig själv som klarat utbildningen! En väldigt lärorik och betydande utbildning jag tycker varit pedagogisk och välformulerad.

Richard N, Upphandlare

star star star star star

Jag tycker utbildning var väldigt bra, lärorikt och inspirerande. Min kunskap och intresse har växt enormt inom upphandling efter utbildningen. Sättet utbildning blev presenterades av var väldigt bra och lättförståeligt både metodiskt och pedagogisk.

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i din information så hör vi av oss eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fyll i din information så hör vi av oss.

chatbox close