fbpx

HR-utbildning på distans

Att studera en HR-utbildning på distans ger dig förutsättningar att kunna jobba med personalfrågor och rekrytering i en organisation. Du behöver inte läsa personalvetarprogrammet och bli personalvetare för att göra detta. Drömmer du om ett yrke där du kan vara med och påverka hela organisationen? Trivs du att arbeta med saker som får medarbetare att utvecklas? Då kan HR vara ett yrke för dig!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

HR-utbildning på distans – Bli proffs på personalfrågor

En karriär inom HR kan innebära en mängd olika saker. Beroende på om du satsar på en administrativ roll eller en chefsroll kan HR-branschen bjuda på många olika typer av utmaningar. Jobben finns inom både offentlig och privat sektor, på små och stora företag. Det är vanligt att det finns många olika HR-funktioner inom större organisationer, medan det är vanligare att en person gör alla personalrelaterade uppgifter på mindre bolag.

Flera utbildningar inom HR att välja mellan

Distansinstitutet ger dig valmöjligheten att läsa tre olika HR-utbildningar på distans: HR-koordinatorHR-specialist eller Rekryterare beroende på vad som intresserar dig mest och var i karriären du befinner dig. Du väljer själv hur, var och när du genomför dina studier eftersom upplägget är helt och hållet flexibelt och valbart efter vad som passar just dig.

Jobb inom HR

Att jobba med personalfrågor kan ha olika innebörd på olika nivåer i organisationen. Som HR-koordinator är din främsta uppgift att arbeta med administrativa uppgifter relaterade till personal och att assistera övriga HR-funktioner som t.ex. en HR-specialist, HR-konsult eller HR-chef. Som specialist inom Human Resources (human resurs) inriktar du dig exempelvis på planering och utvärdering av personalens beläggning, rekrytering och anställningsavtal, genomförande av anställningsintervjuer och liknande. HR-chefer kan ibland också kallas för HR-partners och har ofta ett övergripande ansvar för stöttning och rådgivning till övriga HR-funktioner. Dessutom är det vanligt att HR-chefens uppdrag innefattar utveckling av processer för exempelvis rekrytering, anställning och organisationsstrukturer.

Hur gör man karriär inom HR?

För att kunna bli chef inom HR krävs ofta en eftergymnasial utbildning i någon form. Du kan exempelvis läsa personalvetarprogrammet på universitet- eller högskola eller sätta ihop en egen examen genom att välja kurser inom till exempel arbetsrätt, pedagogik, organisation och ledarskap. Många som jobbar inom HR har en ekonomiutbildning. Läs mer om vad HR är.

För en mer administrativ roll inom Human Resources finns det många olika vägar att gå. Ibland kan det räcka med en gymnasieutbildning inom handel och administration eller ekonomi. Du måste alltså inte bli personalvetare. Det finns ett varierande utbud av HR-inriktade komvux-, YH-, och yrkesutbildningar på utbildningsmarknaden.

2274 recensioner
star

4.7 (2274 recensioner)

Jessica L, HR-specialist

star star star star star

Passade mig som arbetat som ledare i många år med detta upplägg. Fick bekräftelse på mycket jag lärt och stött på genom åren. Har nu även en dokumenterad kunskap inom området.

Wilma Mikaela T, Administratör

star star star star star

Det var en bra utbildning för mig med koncentrationssvårigheter då jag inte var bunden till ”lektioner” utan fick göra allt i min egna takt vilket gav mig mer motivation. Inte för svår men inte heller för lätt så man ändå blev utmanad!

Lana A, Socialpedagog

star star star star star

för det har varit väldigt lärorikt och intressant.

Linnéa E, HR-koordinator

star star star star star

Jag tycker det var väldigt bra att jag kunde kombinera detta med mitt arbete, när tiden fanns kunde jag studera och få mer kunskaper inom HR. Nu kan jag ge mina kunder mer, samt att jag vet att det jag säger stämmer.

Per B, Administratör

star star star star star

Jag anser att utbildningen i sin helhet va givande och gav utöver kunskap även en bra inblick i branschen.

Jonna E, Socialpedagog

star star star star star

Så intressant, rolig och givande utbildning. Det var lätt att följa och lägga upp sitt egna arbete.

Jan E, KBT-terapeut

star star star star star

Älskade kursen !!

Mohamed Z, Integrationspedagog

star star star star star

Integrationsutbildningens upplägg är bra och lätt att förstå och följa. Man läser i egen takt och kan gå tillbaka och repetera olika moment. Handledarna Karin B. och Veronica V., till vilka jag riktar ett stort tack, presenterade video- och ljudinspelningar med enkelt och okomplicerat språk på ett mycket professionellt och pedagogiskt sätt. Det är en utbildning som jag varmt rekommenderar till alla som vill göra en insats för integration, asylsökande, ensamkommande eller skolan, etc.

Caroline G, Ekonomiassistent

star star star star star

Bra kvalitet, på en bra nivå

Olga P, Löneadministratör

star star star star star

Jag var väldigt nöjd

Petra S, HR-specialist

star star star star star

Jag är sugen på mera kurser

Serdan D, Vårdbiträde

star star star star star

Nu har jag fått jobb och är så jäkla glad! :)

Lars A, Redovisningsekonom

star star star star star

TACK!

Ellie S, Projektledare

star star star star star

Utbildningen var tydlig, inte för långa videor så att man slutar lyssna. Petra pratar väldigt tydligt. Väldigt snabba att svara på mail om man hade en fråga.

Kalle H, Upphandlare

star star star star star

Allt jag behöver för min kommande roll

Johan A, Lärarassistent

star star star star star

Utbildningen innehåller väldigt mycket intressant som kommer att vara till nytta för mig. Karin har ett inspirerande sätt att presentera materialet.

Martina N, Samtalscoach

star star star star star

Jag har läst mycket kring självutveckling, även inom andliga områden, och jag förstod hela tiden vad Jacob pratade om och kunde översätta det till "mitt". Stort Tack! Prisvärt!

Jebedajaj A, Rekryterare

star star star star star

Älskade allt med den här utbildningen. Detta är mitt kall!

Yonis F, Miljöstrateg

star star star star star

Mastigt innehåll. Lärde mig otroligt mycket...

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i din information så hör vi av oss eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fyll i din information så hör vi av oss.

chatbox close