fbpx

Administration

Att studera en utbildning inom administration innebär att du kommer kunna hantera flera olika typer av information. Administrativt arbete kan till exempel handla om insamling av olika typer av dokument, planera och koordinera möten och event eller om att vara ansiktet utåt på ett bolag, till exempel i en reception. Om du är en vän av ordning och struktur så kan en administrativ utbildning vara något för dig. Hitta rätt administrationsutbildning här!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

Administrativ utbildning på Distansinstitutet – Bli en stjärna på struktur.

Noggrannhet och ordningssamhet är nyckeln till att lyckas i en karriär inom administration. Ett administrativt yrke innebär ofta att du måste se till att saker och ting är strukturerat på ett sätt som gör det lätt att hitta. Även om det ibland innebär att du jobbar självständigt, så kan yrket ställa höga krav på förmåga att samarbeta och kommunicera med andra.

Flexibla distansutbildningar inom administration

Distansinstitutet har fler än en utbildning inom administration. Du kan välja mellan administratör och löneadministratör just nu och fler är på väg. Studieupplägget är 100 procent flexibelt vilket betyder att du själv väljer själv hur, var och när du genomför dina studier. Du väljer själv vilken studietakt du vill ha. Kvartsfart, halvfart eller helfart.

Vad gör en administratör?

Som administratör finns många olika vägar att gå i arbetslivet. Du kan exempelvis jobba som assistent till säljare, chefer eller VD:ar, som handläggare, koordinator, sekreterare eller receptionist. En fördel med att utbilda sig inom administration är att yrkesrollen återkommer i nästan alla olika branscher. Ordning och reda samt struktur är nyckelord för den som vill jobba med administrativa arbetsuppgifter.

Distansinstitutet

Jobb inom administration

Ett vanligt yrkesområde för personer som utbildat sig inom administration är ekonomisektorn. Som ekonomiassistent eller löneadministratör bistår du ekonomer och revisorer med administrativa arbetsuppgifter som exempelvis bokföring och andra typer av beräkningar.

Ett annat relevant yrkesområde för administratörer är inom servicebranschen. Här finns många olika typer av nyckelroller som kräver en stor portion noggrannhet och en förmåga att hålla många bollar i luften. Ett exempel på det är kundservicechef och liknande roller. Här krävs dessutom att du är en “people person” och gillar att ge service. Lite skinn på näsan är också bra, och förmågan att alltid kunna ge ett bra bemötande oberoende av vem du möter.

Viktigt med digital kunskap för administratörer

I dagens digitala värld är det viktigt att du som administratör är duktig på att hantera datorer och diverse digitala hjälpmedel, verktyg och program. Att ha kunskap om och intresse för informationsteknologi och informationssökning kan vara en stor fördel för administratörer som är på väg ut i arbetslivet. Det kan också vara till din fördel om du har extra kunskaper inom marknadsföring, formgivning och/eller juridik.

2121 recensioner
star

4.5 (2121 recensioner)

Linnéa Cathrin Ö, HR-koordinator

star star star star star

Himla smidigt att göra det när jag själv har tid. Bra föreläsningar. Bra litteratur!

Bohdana H, Socialpedagog

star star star star star

Kursen var väldig lärorik och intressant. Informationen är användbar och hjälper att se viktiga detaljer o övergripande sammanhang.

Helen R, Administratör

star star star star star

Tydligt upplägg, bra lärare och enkelt att gå tillbaka och repetera när så behövdes

Sawani Pavithrani B, Ekonomiassistent

star star star star star

Tydligt förklarat, lätt att förstå och läromedel är väldigt användbart

Malin S, Projektledare

star star star star star

Kursen ger en mycket bra grund för att gå vidare med projektledning!

Alexandra S, Löneadministratör

star star star star star

Mycket roligt!

Marija B, Lärarassistent

star star star star star

Eftersom jag är väldigt nöjd med innehållet av utbildningen, det var spännande att läsa och lära sig.

Charlotte E, Administratör

star star star star star

Väl strukturerad kurs, bred, tydlig, pedagogisk, flexibel och bra anpassat upplägg på en distansutbildning och som erbjöd varierande läromedel (bok, film, presention/sammanfattning av kursledare inför varje del). Toppen helt enkelt!

Josefine S, Socialpedagog

star star star star star

Utbildningen var väldigt bra strukturerad och lätt att ta in efter många år från skolbänken.

Thomas Z, Samtalscoach

star star star star star

Utbildningen var väldigt intressant och lärorik. Har fått bättre självinsikt.

Dejana S, Inredare

star star star star star

Genomtänkt och mycket professionellt

Therese J, HR-koordinator

star star star star star

Jag känner mig kunnig inom området, även fast jag behöver läsa lite mer inom vissa kategorier. Jag känner mig självsäker och är stolt över mig själv som klarat utbildningen! En väldigt lärorik och betydande utbildning jag tycker varit pedagogisk och välformulerad.

Richard N, Upphandlare

star star star star star

Jag tycker utbildning var väldigt bra, lärorikt och inspirerande. Min kunskap och intresse har växt enormt inom upphandling efter utbildningen. Sättet utbildning blev presenterades av var väldigt bra och lättförståeligt både metodiskt och pedagogisk.

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

chatbox close