fbpx

Administrationsutbildning på distans

Våra administrationsutbildningar på distans innebär att du kommer kunna hantera flera olika typer av information. Administrativt arbete kan till exempel handla om insamling av olika typer av dokument, planera och koordinera möten och event eller om att vara ansiktet utåt på ett bolag, till exempel i en reception. Om du är en vän av ordning och struktur så kan en administrativ utbildning vara något för dig. Hitta rätt administrationsutbildning här!

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

Administrationsutbildning på distans

Noggrannhet och ordningssamhet är nyckeln till att lyckas i en karriär inom administration. Ett administrativt yrke innebär ofta att du måste se till att saker och ting är strukturerat på ett sätt som gör det lätt att hitta. Även om det ibland innebär att du jobbar självständigt, så kan yrket ställa höga krav på förmåga att samarbeta och kommunicera med andra.

Flexibla administrationsutbildningar på distans

Distansinstitutet har två olika administrationsutbildningar på distans. Du kan välja mellan administratör och löneadministratör just nu och fler är på väg. Studieupplägget är 100 procent flexibelt vilket betyder att du själv väljer själv hur, var och när du genomför dina studier. Du väljer själv vilken studietakt du vill ha. Kvartsfart, halvfart eller helfart.

Vad gör en administratör?

Som administratör finns många olika vägar att gå i arbetslivet. Du kan exempelvis jobba som assistent till säljare, chefer eller VD:ar, som handläggare, koordinator, sekreterare eller receptionist. En fördel med att utbilda sig inom administration är att yrkesrollen återkommer i nästan alla olika branscher. Ordning och reda samt struktur är nyckelord för den som vill jobba med administrativa arbetsuppgifter.

Distansinstitutet

Jobb inom administration

Ett vanligt yrkesområde för personer som utbildat sig inom administration är ekonomisektorn. Som ekonomiassistent eller löneadministratör bistår du ekonomer och revisorer med administrativa arbetsuppgifter som exempelvis bokföring och andra typer av beräkningar.

Ett annat relevant yrkesområde för administratörer är inom servicebranschen. Här finns många olika typer av nyckelroller som kräver en stor portion noggrannhet och en förmåga att hålla många bollar i luften. Ett exempel på det är kundservicechef och liknande roller. Här krävs dessutom att du är en “people person” och gillar att ge service. Lite skinn på näsan är också bra, och förmågan att alltid kunna ge ett bra bemötande oberoende av vem du möter.

Viktigt med digital kunskap för administratörer

I dagens digitala värld är det viktigt att du som administratör är duktig på att hantera datorer och diverse digitala hjälpmedel, verktyg och program. Att ha kunskap om och intresse för informationsteknologi och informationssökning kan vara en stor fördel för administratörer som är på väg ut i arbetslivet. Det kan också vara till din fördel om du har extra kunskaper inom marknadsföring, formgivning och/eller juridik.

2274 recensioner
star

4.7 (2274 recensioner)

Jessica L, HR-specialist

star star star star star

Passade mig som arbetat som ledare i många år med detta upplägg. Fick bekräftelse på mycket jag lärt och stött på genom åren. Har nu även en dokumenterad kunskap inom området.

Wilma Mikaela T, Administratör

star star star star star

Det var en bra utbildning för mig med koncentrationssvårigheter då jag inte var bunden till ”lektioner” utan fick göra allt i min egna takt vilket gav mig mer motivation. Inte för svår men inte heller för lätt så man ändå blev utmanad!

Lana A, Socialpedagog

star star star star star

för det har varit väldigt lärorikt och intressant.

Linnéa E, HR-koordinator

star star star star star

Jag tycker det var väldigt bra att jag kunde kombinera detta med mitt arbete, när tiden fanns kunde jag studera och få mer kunskaper inom HR. Nu kan jag ge mina kunder mer, samt att jag vet att det jag säger stämmer.

Per B, Administratör

star star star star star

Jag anser att utbildningen i sin helhet va givande och gav utöver kunskap även en bra inblick i branschen.

Jonna E, Socialpedagog

star star star star star

Så intressant, rolig och givande utbildning. Det var lätt att följa och lägga upp sitt egna arbete.

Jan E, KBT-terapeut

star star star star star

Älskade kursen !!

Mohamed Z, Integrationspedagog

star star star star star

Integrationsutbildningens upplägg är bra och lätt att förstå och följa. Man läser i egen takt och kan gå tillbaka och repetera olika moment. Handledarna Karin B. och Veronica V., till vilka jag riktar ett stort tack, presenterade video- och ljudinspelningar med enkelt och okomplicerat språk på ett mycket professionellt och pedagogiskt sätt. Det är en utbildning som jag varmt rekommenderar till alla som vill göra en insats för integration, asylsökande, ensamkommande eller skolan, etc.

Caroline G, Ekonomiassistent

star star star star star

Bra kvalitet, på en bra nivå

Olga P, Löneadministratör

star star star star star

Jag var väldigt nöjd

Petra S, HR-specialist

star star star star star

Jag är sugen på mera kurser

Serdan D, Vårdbiträde

star star star star star

Nu har jag fått jobb och är så jäkla glad! :)

Lars A, Redovisningsekonom

star star star star star

TACK!

Ellie S, Projektledare

star star star star star

Utbildningen var tydlig, inte för långa videor så att man slutar lyssna. Petra pratar väldigt tydligt. Väldigt snabba att svara på mail om man hade en fråga.

Kalle H, Upphandlare

star star star star star

Allt jag behöver för min kommande roll

Johan A, Lärarassistent

star star star star star

Utbildningen innehåller väldigt mycket intressant som kommer att vara till nytta för mig. Karin har ett inspirerande sätt att presentera materialet.

Martina N, Samtalscoach

star star star star star

Jag har läst mycket kring självutveckling, även inom andliga områden, och jag förstod hela tiden vad Jacob pratade om och kunde översätta det till "mitt". Stort Tack! Prisvärt!

Jebedajaj A, Rekryterare

star star star star star

Älskade allt med den här utbildningen. Detta är mitt kall!

Yonis F, Miljöstrateg

star star star star star

Mastigt innehåll. Lärde mig otroligt mycket...

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i din information så hör vi av oss eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fyll i din information så hör vi av oss.

chatbox close