fbpx

Administrativ utbildning

Utbilda dig inom administration. När du vill, var du vill.

Administrativ utbildning på distans

Att studera en utbildning inom administration innebär att du kommer kunna hantera flera olika typer av information. Administrativt arbete kan till exempel handla om insamling av olika typer av dokument, planera och koordinera möten och event eller om att vara ansiktet utåt på ett bolag, till exempel i en reception. Om du är en vän av ordning och struktur så kan en administrativ utbildning vara något för dig. Hitta rätt administrationsutbildning här!

Vill du ha mer information?

Vi meddelar dig så fort vi lanserar en ny administrativ utbildning på distans.

Administrativ utbildning på Distansinstitutet – Bli en stjärna på struktur

Noggrannhet och ordningssamhet är nyckeln till att lyckas i en karriär inom administration. Ett administrativt yrke innebär ofta att du måste se till att saker och ting är strukturerat på ett sätt som gör det lätt att hitta. Även om det ibland innebär att du jobbar självständigt, så kan yrket ställa höga krav på förmåga att samarbeta och kommunicera med andra. 

 

Flexibla distansutbildningar inom administration

Distansinstitutet har fler än en utbildning inom administration. Du kan välja mellan administratör och löneadministratör just nu och fler är på väg. Studieupplägget är 100 procent flexibelt vilket betyder att du själv väljer själv hur, var och när du genomför dina studier. Du väljer själv vilken studietakt du vill ha. Kvartsfart, halvfart eller helfart.


Vad gör en administratör?

Som administratör finns många olika vägar att gå i arbetslivet. Du kan exempelvis jobba som assistent till säljare, chefer eller VD:ar, som handläggare, koordinator, sekreterare eller receptionist. En fördel med att utbilda sig inom administration är att yrkesrollen återkommer i nästan alla olika branscher. Ordning och reda samt struktur är nyckelord för den som vill jobba med administrativa arbetsuppgifter.

Läs mer vad en administratör gör här.

Jobb inom administration

Ett vanligt yrkesområde för personer som utbildat sig inom administration är ekonomisektorn. Som ekonomiassistent eller löneadministratör bistår du ekonomer och revisorer med administrativa arbetsuppgifter som exempelvis bokföring och andra typer av beräkningar.

 

Ett annat relevant yrkesområde för administratörer är inom servicebranschen. Här finns många olika typer av nyckelroller som kräver en stor portion noggrannhet och en förmåga att hålla många bollar i luften. Ett exempel på det är kundservicechef och liknande roller. Här krävs dessutom att du är en “people person” och gillar att ge service. Lite skinn på näsan är också bra, och förmågan att alltid kunna ge ett bra bemötande oberoende av vem du möter.


Viktigt med digital kunskap för administratörer 

I dagens digitala värld är det viktigt att du som administratör är duktig på att hantera datorer och diverse digitala hjälpmedel, verktyg och program. Att ha kunskap om och intresse för informationsteknologi och informationssökning kan vara en stor fördel för administratörer som är på väg ut i arbetslivet. Det kan också vara till din fördel om du har extra kunskaper inom marknadsföring, formgivning och/eller juridik.

Alla distansutbildningar