fbpx

Ekonomisk utbildning

Utbilda dig inom ekonomi. När du vill, var du vill.

Vill du ha mer information?

Vi meddelar dig så fort vi lanserar en ny ekonomisk utbildning.

En ekonomisk utbildning på Distansinstitutet ger dig många möjligheter

En utbildning inom ekonomi kan vara grunden till många olika yrken på arbetsmarknaden – det finns mycket att välja på och därmed också oändliga möjligheter. Du blir specialist inom ditt valda område beroende på vilken inriktning inom branschen du väljer. 

 

Jobb inom ekonomi

Det finns en uppsjö av yrkeskategorier inom ekonomisektorn. Du kan till exempel jobba med redovisning och bokföring, ekonomiska analyser, marknadsföring, logistik och mycket mer. Vanliga titlar för personer som är utbildade inom ekonomi är bland annat ekonomiassistent, redovisningsekonom, löneadministratör, marknadsekonom och inköpare eller upphandlare.

Distansinstitutet ekonomiutbildning som är populärast att läsa på distans. Upplägget är 100% flexibelt, vilket innebär att du väljer själv när, var och hur du pluggar. Läs en ekonomikurs vid sidan av ditt heltidsjobb, parallellt med din föräldraledighet eller samtidigt som du upptäcker världen.

Vad betyder ekonomi?

Ekonomi innebär enkelt förklarat att använda de resurser som finns att tillgå på ett effektivt sätt. Ofta handlar det om rena pengar, men ekonomi kan också innebära att effektivisera logistikflöden eller att förvalta tillgångar i form av värdepapper. Gillar du siffror, uträkningar och problemlösning? Då tror vi att en utbildning inom ekonomi passar dig!

Olika typer av ekonomiutbildningar

Det finns flera olika sätt att utbilda sig inom ekonomi. Du kan läsa på universitet eller högskola, gå en YH-utbildning eller välja en ekonomikurs från en yrkesutbildare som Distansinstitutet är. Att studera ekonomi behöver alltså inte nödvändigtvis innebära att du måste genomgå en akademisk utbildning till civilekonom. Ekonomiprogram på universitet- och högskolenivå innebär många års studier och ger en bred kunskapsnivå. Det kan vara användbart om du inte har bestämt dig för vilken inriktning du vill ta inom det ekonomiska området, och vill prova dig fram efter examen.

Om du istället drömmer om en karriär inom ett specifikt yrke inom ekonomi är en kortare ekonomikurs och ekonomiutbildning från ett privat utbildningsföretag det bästa alternativet. I en yrkesspecifik ekonomisk utbildning får du lära dig yrket på detaljnivå och får kunskaper som du kan applicera i verkligheten direkt efter avslutade studier.

Alla distansutbildningar