fbpx

Plugga på distans

Du kanske har funderat ett tag nu och börjar bli redo att ta nästa steg – att börja plugga. Att plugga på distans skiljer sig en del mot undervisning i klassrum. Det krävs så klart fortfarande att du utför dina studier och uppgifter. Den uppenbara skillnaden är att du studerar på egen hand utan att träffa eller samarbeta med andra. Du är också oberoende av tid och plats. Att plugga på distans har många fördelar!

Hur är det att plugga på distans?

Eftersom Distansinstitutet har distansutbildningar med löpande starter 365 dagar om året finns det hundratals deltagare att fråga just den frågan:

“Utbildningen har gett mig mer förståelse och fördjupning inom HR-yrket och hjälpt mig att förbättra mitt eget arbete inom HR. Allt detta även på distans medan jag kunnat fortsätta jobba som vanligt och studerat i min egen takt – kanon!” 

Niklas S, Stockholm – HR-koordinator

“Utbildningen var smidig att anpassa till livssituationen med arbete och familj eftersom jag kunde välja själv när jag ville studera.

Josefin G, Karlstad – Socialpedagog

“Det var en mycket bra utbildning. Jag uppskattade flexibiliteten i att kunna göra den var och när det passade mig. Läraren var klar och tydlig och det var lätt att följa och förstå innehållet. Tack!”

Beatrix H, Kävlinge – Administratör

Gemensamt för alla deltagare hos Distansinstitutet är att man själv vill kunna bestämma över sin tid och inte vara bunden till hållpunkter eller deadlines. Det är inte ovanligt att plugga på distans och jobba samtidigt. Med Distansinstitutets utbildningar får du tillgång till utbildningsmaterialet direkt efter att du köpt utbildningen och kan självständigt lägga upp ett schema för studietakt. Studera när du vill!

Vad behöver jag tänka på?

Det kanske dyker upp en hel del frågor för dig och funderingar – lugn, du är inte ensam! Vanliga frågor och svar är en samlingsplats du kan kika på. Skulle det ändå vara så att du inte hitta det du söker eller känner att du behöver vägledning så står vår kundtjänst gärna till hjälp, du kan ringa eller maila oss direkt. 

Läs också: Börja plugga

Vilka för- och nackdelar finns det med att plugga på distans?

Att plugga på distans innebär:

  • Självstudier
  • Självdisciplin
  • Aktivt lägga tid på något du faktiskt satsar på

Har du pluggat på universitet eller högskola så kommer det här skilja sig från vad du är van vid. Men vi vågar tro att det här är en bättre lösning för fler, ett sätt att demokratisera och möjliggöra att fler kan utbilda dig. 

Hos Distansinstitutet finns inga betygskrav, inga arbetsprover eller antagningsintervjuer. Vi vet att din drivkraft kommer att göra att du har ditt diplom i handen och vara redo för en ny karriär.

Hur går det till?

En gedigen metodik för att plugga på distans finns hos oss med fokus pedagogik. Utbildningarna varvas med video, övningar och läsuppgifter. Se mer under Så går det till.

Är du redo att börja plugga? Här hittar du alla utbildningar på distans.

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.