fbpx

Inget CSN? Plugga på distans!

Många tänker att studielån är en självklar del av studietiden, men så behöver det inte vara. Plugga på distans och slipp CSN-lånen!

På Distansinstitutet erbjuds flera olika utbildningar på distans. Du väljer själv när du vill påbörja din utbildning då du får tillgång till kursen så fort du beställt och betalat den. Ingen av utbildningarna på Distansinstitutet är gratis, däremot är det möjligt att betala via Klarna så att du kan dela upp betalningen och sprida ut kostnaden så att det funkar för dig. Det som gör distansutbildningar så smarta är (förutom att du kan vara helt flexibel i varifrån och när du vill plugga), att du kan jobba samtidigt som du pluggar. Då all undervisning sker på distans, både gällande plats och tid, kan du ju lägga upp dagarna som du vill och välja att jobba på dagarna för att sedan plugga på kvällarna – eller tvärtom beroende på vad du har för jobb. 

Hur vet man om en utbildning är CSN-berättigad?

Olika skolor och utbildningstyper har olika regler gällande CSN. Universitet och högskoleutbildningar är alltid CSN-berättigade, likaså Komvux, Folkhögskolan och de flesta YH-utbildningar. Det är staten och statens myndigheter som basar över de utbildningstyperna. Yrkesutbildningar och utbildningar som drivs av privata aktörer är sällan berättigade till studiemedel. Fördelen är dock att de vanligtvis är kortare och mer ämnesinriktade och ofta leder till jobb direkt efter utbildningen – dessutom slipper du ett stort lån som du kanske måste betala av under resten av livet! 

Läs också: Korta utbildningar på distans

 

Distansinstitutet är ett auktoriserat utbildningsföretag som drivs av privata aktörer. Utbildningarna vid Distansinstitutet är inte CSN-berättigade vilket betyder att du inte kan få studiebidrag eller CSN-lån under utbildningen. Däremot kan du faktiskt välja att jobba samtidigt vilket innebär att det ändå finns möjlighet att ha en inkomst under studietiden. Pluggar du på distans är du fri att planera studietiden precis som du vill. Du får då möjlighet att tjäna ihop en lön varje månad, samtidigt som du utbildar dig.

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.