fbpx

Distanskurser – kurser på distans

Utbildningar på distans har kanske aldrig varit mer aktuellt än just nu. Webben har skapat enorma förutsättningar för alla kunskapstörstande att kunna studera på sina egna villkor. Nu är ett utmärkt läge att börja utforska distanskurser!

Vad är skillnaden mellan distansutbildningar och distanskurser?

Det är skillnad på en distansutbildning och en distanskurs. Kurser på distans pågår under en kortare period medan en utbildning på distans kan vara lika lång som en utbildning som du läser på t.ex. yrkeshögskola eller folkhögskola.

Hos Distansinstitutet erbjuds distansutbildningar, inom flera olika områden och branscher. Trots att det rör sig om en distansutbildning och det till största delen är självstudier som gäller så finns det alltid obegränsat med stöd och hjälp att få under utbildningen. Vissa läser sig bäst till kunskap medan andra föredrar att lyssna och se på videos. Våra utbildningar tar hänsyn till det. Det är såklart skillnad att läsa en distansutbildning mot att plugga på traditionellt vis i klassrum. 

Fördelar med kurser på distans

Det finns många fördelar med att läsa kurser på distans. Friheten som distansstudier ger skapar möjligheter att leva ett liv vars ramar du kan bestämma helt själv. Du kanske har små barn och behöver anpassa studierna till livspusslet? Är du en vagabond utan fast punkt att kalla hem? Distanskurser kommer passa dig utmärkt! Eller så kanske du arbetar på heltid men drömmer om att fördjupa dig inom ett annat ämnesområde? Här kan du läsa mer om att plugga på distans och jobba samtidigt

Fördjupa din kunskap genom distanskurser

Hos Distansinstitutet kan du studera utbildningar på distans inom ämnesområden som både berikar dig kunskapsmässigt och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Vad sägs om att studera på distans till exempelvis socialpedagog, samtalscoach eller inredare? Förverkliga dina drömmar om en ny karriär redan idag!

Är du sugen på att påbörja en distansutbildning via Distansinstitutet? Kolla in vårt utbud av distansutbildningar och starta igång utbildningen redan idag! Du kan betala direkt via Klarna. Att starta eller avancera din karriär har nog aldrig varit enklare!

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.