fbpx

Vad gör en HR-specialist?

Amanda Eklöf arbetar som HR-generalist på ett svenskt byggmaterialföretag som heter Cementa. Amanda brinner för personalfrågor och att arbeta med människor och det var det som tog henne in på banan att specialisera sig inom HR. Ingen dag är den andra lik och arbetsuppgifterna kan variera alltifrån rekryteringar till hälsosatsningar. Läs mer i denna artikel där Amanda berättar om sin yrkesroll inom HR.


Namn: Amanda Eklöf
Yrkesroll / titel: HR-generalist
Arbetsgivare: Cementa


Berätta om ditt yrke, vad gör en HR-generalist? 

Jag jobbar på Cementa som HR-generalist. Mitt arbete är väldigt varierat vilket jag gillar. I min roll stöttar jag cheferna med rekryteringar, rehabiliteringar och andra personalfrågor. Jag har även huvudansvaret för vårt HR-system CatalystOne för Cementas del, samt att jag dagligen jobbar i vårt rekryteringssystem Reachmee. Där fixar jag taggar till nyanställda via Promark bland annat. Jag har även hand om våra introduktionsdagar för nyanställda som jag anordnar var tredje månad, svarar på inkommande mail, är gruppförsäkringsansvarig, driver hälsosatsning för Slites del och har hand om personalens bonusar de får en gång om året… Listan är lång! 

Varför valde du att jobba med HR?

Jag valde att jobba inom HR då jag brinner för personalfrågor, att hjälpa människor ut i arbetslivet men också värna om dom medarbetarna och cheferna man har på företaget genom att finnas till hands för olika frågor och ärenden. Gillar även att jag i min roll kan vara med och påverka.   

Vad är för- och nackdelarna med ditt jobb?

Fördelarna är att det är ett varierat arbete med mycket eget ansvar samt att man får vara med och bidra till verksamheten. Nackdelar kan vara att det är korta deadlines och ibland stressiga dagar. 

Vilka egenskaper är bra att ha som HR-specialist?

En HR-specialist bör vara serviceminded, social, ansvarstagande, engagerad och stresstålig.

Har du några tips eller rekommendation du vill ge till framtida studenter?

Sök till det som intresserar dig, gör en checklista på dom sakerna och gör sedan tester på internet som kan hjälpa dig hitta rätt. Lycka till! 

Vad har en HR-specialist i lön? 

Som HR-specialist kan du räkna med en lön på allt mellan 36 000 kr till över 50 000 kronor före skatt per månad. Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) ligger snittlönen för HR-specialister på omkring 44 900 kronor per månad. Snittet är beräknat på alla åldrar, utbildningsnivåer och sektorer. Naturligtvis ligger löneläget i det högre spannet för personer inom privat sektor med lång erfarenhet och i det lägre för unga, nyutexaminerade personer. Vill du veta mer om lönestatistik, besök SCB:s webbplats.

Missa inte våra andra HR-utbildningar.

Dela artikeln:

Spela video

HR-specialist

  • HR-specialist utbildning
  • Nöjd-kund-garanti
  • Diplom efter godkänt prov
  • Certifikat efter godkänt arbetsprov
  • All litteratur ingår i priset
4.4 (104 recensioner)
Studietid:
Motsvarar två terminer
Tiden det tar att genomföra alla momenten påverkas av bl.a. förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
23 500 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med

Dela artikeln: