fbpx

Vilken utbildning ger mest lön?

En faktor som kan spela in när du väljer vad du ska plugga är vilken lön du senare kommer att ha när du väl börjar jobba. Det är inte alltid lätt att veta exakt vilken lön man får när man är färdigutbildad. Det finns dock statistik över snittlönen inom olika yrkeskategorier, och de kan säga  något om vad du kan förvänta dig den dag du söker jobb. Här får du svar på vilken utbildning som ger mest lön.

 

Vi har samlat några av de mest populära yrkena och tagit fram lönestatistik som ger dig en fingervisning om vad din lön skulle kunna hamna på när du blir anställd. Lönerna nedan är medellön per månad och samtliga löner är bruttolöner, det vill säga lönen du får innan inkomstskatt. 

 

Medellön per månad

 

Här hittar du alla våra distansutbildningar.

 

Kom ihåg att lönerna är ett snittvärde och kan variera beroende på erfarenhet och vilket företag eller organisation du arbetar hos. Tänk också på att välja utbildning främst efter intresse och nyfikenhet, inte bara på vilken utbildning som ger mest lön! Chansen att du ska lyckas både genomföra en utbildning på distans och dessutom trivas och utvecklas i en viss yrkesgrupp ökar drastiskt om du har ett genuint intresse för ämnet och yrkesområdet. Lycka till!

Läs också:

Guide: Vad ska jag plugga?

Bra betalda jobb med kort utbildning

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.