fbpx

Utbildningar som ger jobb

Att studera och lära sig nya saker kan vara riktigt roligt och uppfriskande. Studietiden kan vara den mest spännande tiden i livet, då man kanske flyttar till en annan stad, får nya vänner och kunskaper. Men att plugga är inte för alla. Vissa trivs inte alls i skolbänken, kanske på grund av koncentrationssvårigheter, prestationsångest eller av helt andra orsaker. 

För många kanske utbildning är ett nödvändigt ont, ett steg på vägen mot att nå sitt mål om en anställning i en viss bransch. Om så är fallet för dig, kan det vara viktigt att kika extra noga på utbildningar som leder till jobb, och välja en av de yrkeskategorier som har stor efterfrågan på arbetsmarknaden. 

 

Utbildningar som ger jobb

Det finns inga utbildningar som garanterar jobb efter avslutad examen, men det finns yrkeskategorier där chansen att få jobb är mycket stor – upp till 90%. Några exempel på sådana yrken är vårdyrken som till exempel undersköterska och sjuksköterska samt busschaufför och elektriker. Vilka yrkeskategorier som har hög efterfrågan på personal skiftar vanligtvis efter ett par år, därför är det viktigt att ha koll på statistik från exempelvis arbetsförmedlingen och SCB för att få uppdaterad information.

 

En förutsättning för att du ska få jobb efter avslutad utbildning är så klart att du är skötsam, kommer i tid och att du har minst en bra rekommendation från en tidigare arbetsgivare eller från någon annan person som kan intyga att du är en bra rekrytering. 

 

Vilka jobb ger hög lön?

Hög lön är inte alltid direkt korrelerat till yrken där det är lätt att få jobb, men i vissa fall är det så. För att kunna haffa ett sådant jobb gäller det att utbilda sig inom något väldigt nischat som väldigt få personer kan. Ett exempel på det kan vara till exempel utvecklare inom ett visst avancerat programmeringsspråk. Här kan du läsa om hur lönestatistiken ser ut för de yrken som vi på Distansinstituet erbjuder utbildning inom.


Läs här:
Vilken utbildning ger mest lön?

 

Korta distansutbildningar med bra lön

Om du vill landa ett jobb som enligt snittlönen kan ge över 35 000 kr i lön, ska du kika extra nog på:


Lycka till med dina framtida studier!

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.