fbpx

Möt studenten: Integrationspedagog

Matilda har lång erfarenhet inom vård- och omsorgsyrken och har genom sitt yrke mött många utsatta människor. Genom distansutbildningen Integrationspedagog hoppas hon kunna hjälpa nyanlända att bättre bli integrerade i det svenska samhället genom utbildning och arbete. “Att plugga på distans är en frihet och ger en trygghet.” säger hon. Läs mer om Matildas erfarenheter av sin distansutbildning här! 

 


Namn: Matilda Karan
Ålder: 37
Utbildning: Integrationspedagog


 

Hej Matilda! Berätta, varför valde du att utbilda dig till integrationspedagog?

 • Jag har under många år jobbat inom vård och omsorg och under den tiden har jag lärt känna många individer med invandrarbakgrund. Jag har sett hur svårt de har haft det när de kommit till Sverige, att komma in i samhället, lära känna landet och att utbilda sig. När jag hittade den här distansutbildningen till Integrationspedagog blav jag jätteglad och tänkte att det är min chans att bidra till att hjälpa nyanlända att integreras i samhället.

 

Har du studerat förut? I så fall vad?

 • Jag är utbildad undersköterska och redovisningsekonom. Integrationspedagog är den första utbildningen jag pluggar på distans.

 

Vad är det bästa med utbildningen till Integrationspedagog?

 • Framför allt att distansstudier ger frihet. Sedan tycker jag att utbildningen är lätt att handskas med och att inlärningen är väldigt pedagogisk. Man lär sig något nytt i varje kapitel och förstår bättre hur hela processen går till för nyanlända i Sverige.

 

Hur lägger du upp din studietid?

 • Jag studerar främst kvällstid på veckodagarna, för då har jag mest tid över. Helgerna spenderar jag med familjen.

 

Vad drömmer du om för yrkesroll när du pluggat färdigt?

 • Jag drömmer om att jobba med människor som är nyanlända i Sverige, speciellt barn. Kanske kommer jag jobba på Arbetsförmedlingen och hjälpa människor att hitta jobb, eller sitta som boendesamordnare och hjälpa dem med bostad. Utbildningen är så bred och ger mycket möjligheter, jag vet inte riktigt än var det landar.

 

Varför valde du en yrkesutbildning istället för att gå t.ex. på Yrkeshögskolan eller på universitetet?

 • Jag har gått traditionella utbildningar på plats tidigare, men hade aldrig provat att studera på distans, det var nog just därför.

 

Vad tycker du om att plugga på distans? Vilka för- och nackdelar finns tycker du?

 • Det bästa är att man får bestämma sin studietakt själv och väljer när och var man vill plugga. Jag ser inga nackdelar på att plugga distans, kanske att det kan vara lite jobbigt när man inte får träffa läraren fysiskt. Jag jobbar eller studerar inte samtidigt som läser distansutbildningen. 

 

Hur har du finansierat din utbildning? 

 • Jag har fördelen att min man kan försörja oss båda medan jag studerar. Jag har delat upp kursavgiften och betalar av skulden med hjälp av Klarna, det har varit hjälpsamt för mig.

Studera till integrationspedagog hos Distansinstitutet

Utbildningen till Integrationspedagog leds av vår ämnesexpert Karin Boström, som har lång erfarenhet och spetskompetens inom pedagogik och integration. Invandring och integration är mycket viktiga frågor i Sverige och behovet av Integrationspedagoger är stort. Utbildningen ger dig kunskaper inom både socialtjänstlagen, skollagen och brottslagen, vilket gör att du kan arbeta inom både skola, kommun och vårdsektorn. Om du sedan tidigare är utbildad till socialpedagog och vill inrikta dig mot integration så kommer denna utbildning passa dig, men du behöver inte ha några förkunskaper för att kunna läsa utbildningen.

Dela artikeln:

Spela video

Integrationspedagog

 • Integrationspedagog utbildning
 • Nöjd-kund-garanti
 • Diplom efter godkänt slutprov
 • Certifikat efter godkänt casearbete eller praktik
 • All litteratur ingår i priset
4.6 (5 recensioner)
Studietid:
Motsvarar en termin
Tiden det tar att genomföra alla momenten påverkas av bl.a. förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
19 900 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med

Dela artikeln: