fbpx

Plugga på distans och jobba samtidigt

Tro det eller ej men det är faktiskt möjligt att plugga på distans och jobba samtidigt. Distansinstitutets utbildningar på distans har ett unikt upplägg som gör att du kan studera när du vill, var du vill.

Hur får jag ihop att plugga på distans och jobba samtidigt?

Om du har studerat förut vet du att det är viktigt att planera sina studier och ha en förståelse för hur självstudier går till. Vilka platser för studier som passar dig bäst vet bara du. Sitta hemma, på ett bibliotek, ett café eller i din sommarstuga – du väljer.

Distansinstitutets utbildningar fungerar lika bra oavsett vilken enhet du än använder, så du kan känna dig lugn med att tekniken kommer att fungera som den ska. 

Jobba heltid – när finns tid för studierna?

Beroende på dina arbetstider så är det bra att avväga när på dagen du känner dig mest produktiv. För de allra flesta är det på förmiddagen och har du ett flexibelt arbete eller jobbar skift så kan det vara fördelaktigt att studera just då. Jobbar du heltid på dagtid kanske du får avsätta tid på helger och kvällar.

Oavsett när på dagen så försök att avsätta samma tid per dag så att du känner att du kommer framåt i din utbildning, det kommer att fortsätta att motivera dig. Ett annat tips är att läsa på om studieteknik! Det finns massa knep och verktyg att ta till för att hjälpa inlärningen på traven. Läs vår artikel tips på bra studieteknik, till exempel.

Tips när du ska planera din tid:

  • I vilken takt ska du studera? Testa dig fram! Prova ett upplägg i en till två veckor och byt om det inte fungerar. 
  • Var ska du vara när du studerar? Hitta en plats som hjälper dig att hamna i fokus. 
  • Har du haft en dålig dag på jobbet? Skriv ned allt som varit dåligt i ett dokument så att dina tankar är rensade och redo för att studera. 
  • Avsätt tid i din kalender, boka upp dig själv! Din studietid är din kvalitetstid, genom att boka dig själv visar du inte bara för dig själv att tiden är viktig utan andra som eventuellt också har tillgång till din kalender vet att du är upptagen då.
  • Skapa en gemensam kalender med din partner och övriga familj. 
  • Sätt upp mål på hur mycket tid per vecka du ska lägga på att studera.
  • Gör en backup, om du inte klarar ditt mål finns det något sätt för dig att ta igen eller kan du skjuta det framåt? Utbildningen i sig är flexibel så oroa dig inte, det är för att du inte ska sätta för höga krav på dig själv. 
  • Kan du få stöttning på jobbet? Vissa arbetsplatser erbjuder studietid på arbetstid eller har kompetensutveckling, då kanske det är möjligt för dig också. Distansinstitutet är ett auktoriserat utbildningsföretag och hjälper många arbetsplatser med kompetensutveckling (psst! Be din chef att kontakta oss så hjälper vi dig!). 

Dela artikeln:

Nyfiken på distansstudier?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.