fbpx

Vad gör en samtalscoach?

I denna artikel kommer vi att fokusera på en av våra mest eftertraktade utbildningar – att bli en samtalscoach. Vi kommer att utforska vad en samtalscoach gör, vilka karriärmöjligheter som finns och även beröra ämnet lön. 

En samtalscoach är en professionell som hjälper individer att nå sina personliga och professionella mål genom att erbjuda stöd och vägledning genom samtal. Genom att skapa en trygg och tillitsfull miljö, använder sig en samtalscoach av kommunikationstekniker för att hjälpa klienter att utforska sina tankar, känslor och beteendemönster. Genom att ställa öppna frågor och lyssna aktivt, hjälper coachen klienterna att få insikt, identifiera hinder och utveckla strategier för att övervinna dem. 

Att jobba som samtalscoach

Att arbeta som samtalscoach ger dig möjligheten att göra verklig skillnad i människors liv. Genom att hjälpa andra att hitta sin inre styrka och uppnå sina mål, kan du vara en positiv kraft i samhället. Som samtalscoach kan du välja att arbeta inom olika områden, såsom personlig utveckling, karriärrådgivning, relationsrådgivning eller hälsocoaching. Du kan också välja att starta din egen frilansverksamhet eller ansluta dig till ett etablerat coachningsföretag. Här kan du läsa mer om vad en generell coach gör.

Vilka personliga egenskaper är bra att ha inom yrket? 

En lyhörd och empatisk natur är avgörande för att kunna skapa en förtroendefull och stödjande atmosfär. En god förmåga att lyssna aktivt och kommunicera tydligt är också viktigt för att kunna förstå klientens behov och utmaningar. Flexibilitet och anpassningsförmåga är andra viktiga egenskaper då varje klient är unik och kräver skräddarsydda lösningar. Dessutom bör en samtalscoach vara icke-dömande och respektfull gentemot klientens erfarenheter och perspektiv. Med dessa egenskaper kan en samtalscoach skapa en trygg och fruktbar miljö för klientens personliga tillväxt och utveckling.

Lyssnande Färdigheter

God lyssningsförmåga är oerhört viktig. En effektiv coach ska kunna lyssna aktivt och tolka det klienten kommunicerar, både verbalt och icke-verbalt.

Empati

Empati är förmågan att förstå och dela en annan persons känslor. En bra samtalscoach kan sätta sig själv i klientens ställe och visa genuin omtanke och förståelse.

Tålamod

Att hjälpa människor att förändra deras kommunikationsmönster och beteenden tar tid. En effektiv samtalscoach behöver tålamod och uthållighet för att arbeta igenom dessa processer.

Hur blir man en samtalscoach?

För att bli en framgångsrik samtalscoach är det viktigt att investera i rätt utbildning och certifiering. Distansinstitutet erbjuder en omfattande distansutbildning i samtalscoaching. Denna utbildning är utformad för att ge dig de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna för att arbeta som samtalscoach. Genom en kombination av teoretisk kunskap och praktiska övningar kommer du att lära dig effektiva coachningstekniker, kommunikationsstrategier och metoder för att hjälpa dina klienter att uppnå sina mål.

Utbildningen hos Distansinstitutet:

Vår utbildning till samtalscoach hos Distansinstitutet är en flexibel distansutbildning som ger dig frihet att studera när och var det passar dig bäst. 

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i coachning och kommunikation, såväl som avancerade tekniker för att hjälpa dina klienter att nå sina mål. Du kommer att utforska ämnen som aktivt lyssnande, coachande frågor, målformulering, självreflektion och hantering av motstånd. Dessutom kommer du lära dig att analysera beteenden, vanor och tankemönster hos både dig själv och andra. Jacob Hellberg är ansvarig för utbildningen och har över 25 års erfarenhet som coach, föreläsare och utbildare.

Är du nyfiken kan du även läsa mer om studenten Sallys erfarenhet och tankar kring utbildningen till samtalscoach. Hon tycker att utbildningen till samtalscoach är värdefull för alla som arbetar med människor på något sätt, då man får insikter om både sig själv och hur man kan förhålla sig till andra. 

Samtalscoach lön

Lönerna för samtalscoacher kan variera beroende på flera faktorer, inklusive erfarenhet, utbildning och arbetsplats. I början av karriären kan lönen vara mer måttlig, men med ökad erfarenhet och en etablerad kundbas kan lönen öka betydligt. Som frilansande samtalscoach kan du också ha möjlighet att sätta dina egna priser och därigenom ha större inkomstpotential.

Enligt Yrkeskollen uppgår genomsnittslönen för coacher till 33 200 kronor per månad före skatt. Kvinnor har i genomsnitt en lön på 33 500 kronor i yrket, medan männens medellön ligger på 32 600 kronor. Detta genomsnitt inkluderar alla kön, åldrar, utbildningsbakgrunder och sektorer. Det är viktigt att notera att lönen kan variera betydligt beroende på arbetsgivare, geografisk region och om arbetsgivaren tillämpar individuell lönesättning. För mer detaljerad lönestatistik rekommenderas att besöka Yrkeskollen.se.

Distansinstitutet strävar efter att ge dig en konkurrenskraftig utbildning som förbereder dig för en framgångsrik karriär som samtalscoach. Vårt fokus är att ge dig de verktyg och kunskaper du behöver för att lyckas och trivas i detta spännande och meningsfulla yrke.

 

Dela artikeln:

Spela video

Samtalscoach

  • Samtalscoach utbildning
  • Nöjd-kund-garanti
  • Diplom efter genomförande
  • Certifikat efter godkänt arbetsprov
4.7 (165 recensioner)
Studietid:
Motsvarar en termin
Tiden att genomföra de 147 momenten påverkas av förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
19 900 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med

Dela artikeln: