fbpx

Möt studenten: Löneadministratör

För att bli en skicklig löneadministratör krävs inte bara praktisk erfarenhet utan ibland behöver man även rätt utbildning för att hantera den komplexa världen av lönehantering. Linda har valt att fördjupa sina kunskaper genom att påbörja en distansutbildning till löneadministratör. Nedan berättar Linda om sina erfarenheter och tips.

 


Namn: Linda
Ålder: 33
Utbildning: Löneadministratör


Med en bred arbetslivserfarenhet från olika branscher innan hon landade i sin nuvarande anställning, har Linda funnit sin passion för lönearbetet och beslutat att fördjupa sina kunskaper genom utbildning. Med ett tydligt upplägg och en strukturerad kursplan ser hon utbildningen som en viktig möjlighet att få en djupare insikt i lönens olika delar och de regler som kan vara komplexa och föränderliga.

Medan hon redan arbetar deltid med löneprocesser på ett mindre företag, har hennes arbetsgivare erkänt vikten av att ge henne rätt kompetens och finansierar nu hennes utbildning för att säkerställa att hon kan hantera alla aspekter av löneadministration på bästa möjliga sätt.

Hej Linda! Berätta, varför valde du att utbilda dig till löneadministratör?

  • Jag arbetar redan till viss del med att hantera löner på ett litet företag. Min arbetsgivare har valt att finansiera min utbildning för att jag ska utöka och få rätt kompetens att kunna sköta allt som rör löner.

Vad är det bästa med distansutbildningen till löneadministratör?

  • Det bästa med utbildningen är det tydliga upplägget, det går inte att missa vad man ska göra i varje kapitel, den har en bra struktur och det gillar jag. Eftersom mina förutsättningar är att jag ska jobba samtidigt så föll valet på den här utbildningen hos Distansinstitutet istället för exempelvis yrkeshögskola eller universitet. Det är något som jag kom fram till tillsammans med min arbetsgivare.

Hur lägger du upp din studietid?

  • Jag både jobbar och studerar samtidigt, allt går ihop till en bra kombination och jag har tur som kan göra så. Jag får lära mig det teoretiska samtidigt som jag jobbar och tillämpar det praktiskt. Det är bra för mig att arbeta samtidigt som jag studerar, det kanske inte passar alla men det ger en bra förståelse för yrket.

Läs också: Plugga på distans och jobba samtidigt

Vad drömmer du om för yrkesroll när du pluggat färdigt?

  • Jag ser fram emot att få bättre insikt i lönens alla olika delar och regler som jag för tillfället ibland inte vet riktigt hur allt ska vara.

Vilka tips skulle du ge de som är nyfiken på att läsa samma utbildning som du?

  • Att arbeta med löner är väldigt stimulerande tycker jag! Det finns många olika delar att hålla reda på, så det kräver att man måste vara strukturerad och inte lätt stressa upp sig.

Utbilda dig till löneadministratör på distans

För de som är intresserade av att följa i Lindas fotspår och bli löneadministratör finns det några viktiga tips att ta med sig. För det första kräver arbetet som löneadministratör en stark förmåga att kunna strukturera och hantera komplexitet. Att vara organiserad och inte lätt bli stressad är avgörande för att kunna hantera de olika delarna av yrket. 

Milena Jelbring, en erfaren lönehanterare med 15 års praktisk erfarenhet, har en central roll som utbildningsansvarig för utbildningen till Löneadministratör hos oss på Distansinstitutet. Med över 10 års erfarenhet som utbildare inom lön och en passion för att inspirera och locka till sig de som visar minsta intresse för löneyrket, är Milena dedikerad till att föra fram kunskap och färdigheter inom området.

Efter avslutad utbildning som löneadministratör kommer du att kunna självständigt hantera löneadministrationen på mindre företag eller assistera inom detta område på större företag. Med de färdigheter och kunskaper som du kommer att förvärva kommer du att vara väl rustad för att möta utmaningarna och kraven inom löneadministration. För att läsa samma utbildning som Linda och få ut det bästa av den är det avgörande att välja en metod som passar ens egna förutsättningar och behov. Här kan du läsa mer om våra bästa tips på bra studieteknik.

Dela artikeln:

Spela video

Löneadministratör

  • Löneadministratör utbildning
  • Nöjd-kund-garanti
  • Diplom efter godkänt diplomeringsprov
  • Certifikat efter godkänt arbetsprov
  • All litteratur ingår i priset
4.6 (59 recensioner)
Studietid:
Motsvarar en termin
Tiden att genomföra utbildningen påverkas av förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
19 900 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med

Dela artikeln: