fbpx

Möt studenten: Inredare

Nina har ett stort intresse för inredning och styling driver en egen inredningsbutik sedan ett par år. När hon hittade sin utbildning till inredare på Distansinstitutet som ges på 100% distans, tänkte hon att det var en perfekt möjlighet att få mer teoretisk kunskap.
– Eftersom att jag jobbar mycket i butiken, passar det mig att studera när jag vill och kan, utan tidspress, berättar Nina. – Målet är att kunna ta mig an stylistuppdrag i framtiden!

 


Namn: Nina
Utbildning: Inredare
Yrke: Butiksägare och entreprenör


 

Hej Nina! Berätta, varför valde du en utbildning till inredare?

 • Jag äger och driver en inredningsbutik sedan 5 år tillbaka. Tidigare har det enbart varit mitt intresse för inredning som har drivit mig i mitt entreprenörskap men jag såg utbildningen till inredare och ville bredda min kunskap. Jag tänkte att detta var min chans att få en mer teoretisk kunskap och ännu mer inspiration om inredning och styling.

 

Vad är det bästa med att jobba med inredning, tycker du?

 • För mig handlar det om att få vara kreativ och att få jobba med lustfyllda arbetsuppgifter. Det är även givande att göra andra människor glada genom att de gillar det de ser i min butik.

 

Vilka egenskaper är bra att ha om man ska jobba som inredare?

 • Man måste delvis kunna vara lyhörd mot vad kunder efterfrågar trots att du kanske inte personligen gillar alla trender som kommer och går, men också ha fingertoppskänsla för detaljer. En soffa kan till exempel se mer inbjudande ut med rätt omgivning och detaljer. Fast det primärt är soffan som du vill sälja, så kan det bli så mycket bättre med rätt inredning i övrigt och du behöver därför kunna se helheten. Därför krävs en viss talang för sammansättning och sammanhang.

Har du studerat förut? I så fall vad?

 • Nej jag har inte studerat sedan gymnasiet, och har därmed ingen eftergymnasial utbildning innan, så detta känns väldigt kul!

 

Vad var det bästa med din utbildning till inredare?

 • Det bästa är att det är så lustfyllt att logga in och studera varje gång eftersom jag bara gör det när jag har motivation och lust. 

 

Vad drömmer du om att utbildningen ska leda till när du är färdig?

 • Jag jobbar redan inom mitt drömyrke och jag har inte planer för tillfället att jobba på något annat sätt. Jag känner mer att jag vill utvecklas kunskapsmässigt och vill ha mer inspiration som jag kan använda i min butik. Möjligen funderar jag lite på att det vore kul om jag kunde ta mig an stylinguppdrag längre fram.

 

Varför valde du en yrkesutbildning istället för att gå t.ex. YH eller på universitetet?

 • För mig spelar inte nivån på utbildningen någon roll. Syftet för mig handlar om att få större insikter inom inredning och styling. Framför allt ville jag inte ha deadlines och inlämningsuppgifter som skulle bli en för stor press på mig eftersom jag jobbar så mycket. 

 

Vad tycker du om att studera till inredare på distans? För- och nackdelar?

 • Jag tycker att det enbart är fördelar att studera på distans. Eftersom jag jobbar mer än heltid i min butik så studerar jag endast då och då när det passar in. Tack vare att själva kunna styra sin studietakt har jag har ingen tidspress på mig, vilket jag verkligen gillar. Eftersom jag har pluggat och jobbat samtidigt, har det inte funnits så mycket tid till utbildningen. Det tar därför ganska lång tid för mig att ta mig framåt, men för mig har det ingen betydelse, det fungerar jättebra.

 

Hur har du finansierat din utbildning?

 • Jag ser detta som en investering i min verksamhet, en kompetensutveckling för personalen helt enkelt- för mig!

 

Vilka tips skulle du ge de som är nyfiken på att läsa samma utbildning som du? 

 • Om du är som jag; självlärd inom området, men känner att du behöver en push framåt så passar den här utbildningen bra tycker jag.

Studera till inredare hos Distansinstitutet

Maria Celin och Lulu Carter är ansvariga för vår utbildning till inredare.  Maria Celin driver Inredningsbloggen på Expressen, och sedan 2012 leder hon programmet Husräddarna på TV3. Lulu Carter är Sveriges mest kända inredare efter 18 säsonger i TV-programmet Äntligen Hemma. Hon var också först i landet med konceptet Homestaging som höjer värdet vid bostadsförsäljningar genom att visa bostaden från sin bästa sida. I utbildningen lär man sig allt från styling, färg, ljus och textil till återbruk.

Se även:

Vad gör en inredare?

Dela artikeln:

Spela video

Inredare

 • Inredare utbildning
 • Nöjd-kund-garanti
 • Diplom efter genomförande
 • Certifikat efter godkänt arbetsprov
4.4 (86 recensioner)
Studietid:
Motsvarar en termin
Tiden att genomföra de 134 momenten påverkas av förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
21 900 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med

Dela artikeln: