fbpx

Möt studenten: Inredare

Nina har ett stort intresse för inredning och styling driver en egen inredningsbutik sedan ett par år. När hon hittade sin utbildning till inredare på Distansinstitutet som ges på 100% distans, tänkte hon att det var en perfekt möjlighet att få mer teoretisk kunskap.
– Eftersom att jag jobbar mycket i butiken, passar det mig att studera när jag vill och kan, utan tidspress, berättar Nina. – Målet är att kunna ta mig an stylistuppdrag i framtiden!

 


Namn: Nina
Utbildning: Inredare
Yrke: Butiksägare och entreprenör


 

Hej Nina! Berätta, varför valde du en utbildning till inredare?

 • Jag äger och driver en inredningsbutik sedan 5 år tillbaka. Det har enbart varit mitt intresse för inredning som har drivit mig i mitt entreprenörskap tidigare, men när jag såg utbildningen till inredare  tänkte jag att det var min chans att få mer teoretisk kunskap och inspiration om inredning och styling. 

 

Vad är det bästa med att jobba med inredning, tycker du?

 • För mig handlar det om att få vara kreativ och att få jobba med lustfyllda arbetsuppgifter, och att få göra andra människor glada och inspirerade med hjälp av min butik. 

 

Vilka egenskaper är bra att ha om man ska jobba som inredare?

 • Man måste delvis kunna vara lyhörd för vad kunden efterfrågar, trots att du kanske inte personligen gillar alla trender som kommer och går, men också ha fingertoppskänsla för detaljer. En soffa kan till exempel se mer inbjudande ut med rätt omgivning, fast det är soffan som du vill sälja, så en viss talang för sammansättning och sammanhang måste man ha.

Har du studerat förut? I så fall vad?

 • Nej jag har inte studerat sedan gymnasiet, så detta känns väldigt kul!

 

Vad var det bästa med din utbildning till inredare?

 • Det bästa är att det är så lustfyllt att logga in och studera varje gång eftersom jag bara gör det när jag har motivation och lust. 

 

Hur lägger du upp din studietid?

 • Eftersom jag jobbar väldigt mycket i min butik, mer än heltid, så studerar jag endast när jag har tid över, men jag har ingen tidspress på mig och jag tycker om att ha det så. 

 

Vad drömmer du om att utbildningen ska leda till när du är färdig?

 • Jag har ju redan mitt drömyrke och jag har inga planer att jobba på något annat sätt just nu, mer än att jag vill ha mer inspiration som jag kan använda i min butik. Möjligen funderar jag på att det vore kul om jag kunde ta mig an stylinguppdrag längre fram. 

 

Varför valde du en yrkesutbildning istället för att gå t.ex. YH eller på universitetet?

 • För mig spelar nivån på utbildningen ingen roll, för mig handlar det om att få större insikt inom inredning och styling. Framför allt ville jag inte ha deadlines och inlämningsuppgifter som skulle bli en för stor press på mig eftersom jag jobbar så mycket. 

 

Vad tycker du om att studera till inredare på distans? För- och nackdelar?

 • Jag tycker att det enbart är fördelar att studera på distans. 

 

Hur har du finansierat din utbildning?

 • Jag ser detta som en investering i min verksamhet, en kompetensutveckling för personalen helt enkelt- för mig!

 

Vilka tips skulle du ge de som är nyfiken på att läsa samma utbildning som du? 

 • Om du är som jag; självlärd inom området, men känner att du behöver en push framåt så passar den här utbildningen bra tycker jag.

Dela artikeln: