fbpx

HR-utbildning på distans

Nyfiken på en HR-utbildning på distans? Är du intresserad av att plugga till ett yrke inom HR så finns det flera olika vägar att gå. Många yrkeshögskolor erbjuder kurser och program inom HR, både platsbundna eller helt distansbaserade. Vad passar dig bäst?

Många skolor och utbildningsanordnare erbjuder HR-utbildningar i olika form och omfattning. Hos oss på Distansinstitutet kan du som är intresserad läsa till HR-koordinator eller HR-specialist, självklart på distans med vägledning av erfarna coacher online. Om du inte har någon erfarenhet av HR-relaterade frågor sedan tidigare rekommenderar vi att starta med utbildningen som heter HR-koordinator, då den är mer generell. Att jobba som koordinator innebär vanligtvis att du assisterar befintliga HR-personer med diverse arbetsuppgifter som exempelvis administration, dokumentation och projektsamordning.

Se också: Utbildning till rekryterare

Plugga en grundläggande HR-utbildning på distans

Under utbildningen till HR-koordinator lär du dig bland annat hur man attraherar och rekryterar folk till arbetsplatsen och sedan behåller och utvecklar dem på plats genom att erbjuda en bra arbetsmiljö, arbetssätt och en välfungerande administration. Du får även lära dig att stötta cheferna när det kommer till just personalfrågor då chefer såklart ofta har mycket med personalens mående att göra. Som HR-koordinator kommer du även att få sköta konflikthantering samt nyanställning och avveckling av personal. Kort och gott kommer jobbet som HR-koordinator att handla om att skapa en bra och välfungerande arbetsmiljö för såväl personal som chefer på företaget.

HR-utbildning på högre nivå

Om du studerat personalfrågor tidigare eller redan genomgått vår utbildning till HR-koordinator och vill fördjupa dig ytterligare så är utbildningen till HR-specialist ett utmärkt val. Efter att ha arbetat några år med HR är du kanske sugen på att ta nästa kliv i karriären och utvecklas inom branschen? I den här utbildningen fördjupar du dig ännu mer inom de ämnen som tas upp i utbildningen till HR-koordinator, samtidigt som du introduceras för nya ämnesområden. Syftet med att läsa vidare är att du ska kunna axla rollen som specialist inom HR och vara redo att söka HR-jobb med ännu mera ansvar. Förutom HR-specialist kan din nästa jobbtitel bli HR-chef eller HR-business partner.

Du kan påbörja din HR-utbildning på distans redan idag! Vägen till ditt nya drömyrke inom HR börjar hos Distansinstitutet. Välkommen hit!

Dela artikeln:

Spela video

HR-koordinator

  • HR-koordinator utbildning
  • Nöjd-kund-garanti
  • Diplom efter godkänt slutprov
  • Certifikat efter godkänd praktik eller casearbete
  • All litteratur ingår i priset
4.5 (263 recensioner)
Studietid:
Motsvarar två terminer
Tiden det tar att genomföra alla momenten påverkas av bl.a. förkunskaper och studievana.
Pris inkl. moms:
20 900 kr
Till utbildningen

Betala tryggt med

Dela artikeln: