Utbilda dig till lönekonsult

Är du nyfiken på att utbilda dig till lönekonsult? Här berättar vi mer om yrket lönekonsult och de jobbalternativ som finns.

Om du är intresserad av att jobba som lönekonsult finns det flera olika vägar att gå. Inom lönesektorn finns en uppsjö av yrken att välja bland, exempelvis löneadministratör, lönehandläggare eller lönespecialist. Som lönekonsult så har du specialkompetens inom lönearbete och med det en central roll på vilket företag som helst. I jobbet ingår att hantera personalens löner, räkna på eventuella förmåner, redovisning av utlägg, pensionssparande, bokföring och utformning av arbetsgivarintyg. Du är även involverad på såväl ekonomi som HR-avdelningen då lön är en stor utgift på de flesta företag. 

 

Du kan utbilda dig till lönekonsult på flera sätt. Antingen läser du på en av landets flera yrkeshögskolor eller så går du en klassisk yrkesutbildning. Ofta ingår även en eller flera praktikperioder, då du tillbringar ett visst antal veckor på ett företag där du får gå bredvid och lära av en erfaren lönekonsult. Oavsett om du vill börja plugga direkt efter gymnasiet eller om det är dags att byta jobb och karriär är en yrkesutbildning på distans alternativet med störst möjlighet till flexibilitet. Eftersom att så gott som alla företag har en ekonomiavdelning finns stora möjligheter att välja arbetsplats inom en bransch som du tycker är extra spännande. 

 

Vad gör en lönekonsult?

Siffror och administration hör till en lönekonsults vardag, men yrket erbjuder faktiskt några olika inriktningar att specialisera sig inom, exempelvis ekonomi– och personalfrågor, administration eller försäljning. Att nischa sig är ofta en bra idé om du vill sticka ut lite och bli extra attraktiv på arbetsmarknaden.

 

Söker du en utbildning till lönekonsult där du får styra din tid själv och inte behöver vara beroende av tid och rum? Utbilda dig till Lönekonsult på distans hos oss på Distansinstitutet! Utbildningen är 100% distansbaserad och du bestämmer själv utbildningstakt – ett utmärkt alternativ om du kanske jobbar på dagarna och vill studera på kvällarna. Du kan börja utbildningen till lönekonsult direkt när du köpt den – redan imorgon om du vill! Är det dags att ta nästa steg i din karriär?

Dela artikeln: