fbpx

Inredningsutbildning

Utbilda dig inom inredning. När du vill, var du vill.

Inredningsutbildning på distans

Att jobba med styling och inredning är en dröm för många. De flesta inom branschen drivs av ett brinnande intresse och många läser en inredningsutbildning eller flera korta inredningskurser för att få teoretiska perspektiv och konkreta verktyg för att utvecklas som inredare.

Vill du ha mer information?

Vi meddelar dig så fort vi lanserar en ny inredningsutbildning.

Studera en inredningsutbildning och få nya perspektiv på färg, form och material.

Inredning är konsten att skapa en känsla av trevnad i en viss miljö och finns i många olika former och utföranden. Det är lätt att fastna i tanken om att inredning bara handlar om heminredning men inredning finns också inuti fordon, i olika utemiljöer, på kontor och hotell, i lokaler och i butiker. Med en inredningsutbildning finns många olika möjligheter.

 

Inredningskurser och olika yrkesroller

Du kan jobba som inredare på olika nivåer. För att bli inredningsarkitekt krävs att du har en akademisk utbildning på högskola eller universitet. Som inredningsarkitekt kan du jobba med allt som ingår mellan golv till tak hos olika typer av kunder inom privat eller offentlig sektor. I arbetet ingår också att göra ritningar och presentera kostnadskalkyler. 

Alternativet till att bli arkitekt är att du blir inredare eller inredningsdesigner som det också kallas. För det krävs ingen formell utbildning, men eftersom att konkurrensen är hög inom yrket rekommenderas en utbildning för att ha det bästa förutsättningarna på arbetsmarknaden. Som designer är det viktigt att du är kreativ, har ett öga för färg och form och brinner för hantverket att skapa vackra miljöer. Grundkunskaper inom ekonomi kan vara fördelaktigt inom yrket. Det förväntas av dig att du kan hålla en satt budget och ansvarar för inköp av inredningsdetaljer, möbler och andra dekorationer.

En annan yrkesroll inom inredning är staging designer. Det är en inredningsdesigner som inriktat sig på att koordinera inredningen i t.ex. hus och lägenheter inför visningar, fotograferingar, reklamkampanjer. Många staging designers har egna företag och samarbetar med andra aktörer, t.ex. mäklarfirmor och fotografer.

Olika utbildningar inom inredning

Inredningskurs inom inredning kan innehålla bland annat textil- och färglära, ljussättning, designhistoria och grundläggande ekonomi. En annan viktig del i dagens konsumtionssamhälle är hållbarhet och återbruk inom branschen. Sedan så är något att fundera över innan du påbörjar en utbildning inom inredning är hur du kan nischa dig i denna konkurrensutsatta bransch. Hur sticker du ut i mängden? Har du några särskilda erfarenheter eller metoder du använder dig av? Distansinstitutets inredningsutbildning hjälper dig att utvecklas och förbereder dig innan ditt yrkesliv inom branschen börjar.

Alla distansutbildningar