fbpx

Inredningsutbildning

Att jobba med styling och inredning är en dröm för många. De flesta inom branschen drivs av ett brinnande intresse och många läser en inredningsutbildning eller flera korta inredningskurser för att få teoretiska perspektiv och konkreta verktyg för att utvecklas som inredare.

Så här fungerar våra utbildningar på distans.

1

Köp och få tillgång direkt.

När du har valt din utbildning fortsätter du till kassan. Vi erbjuder betalning via Klarna för att säkerställa att dina transaktioner är säkra och problemfria. Efter köpet får du en orderbekräftelse och inloggningsinformation som ger dig omedelbar tillgång till din yrkesutbildning.

2

Lär dig i din egen takt.

Våra utbildningar är förproducerade för att ge dig maximal flexibilitet och bekvämlighet. Du kan komma åt materialet när som helst, var som helst med en internetanslutning. Lär dig i din egen takt, så att du själv kan hitta en balans mellan dina studier och ditt övriga liv.

3

Diplom och certifikat.

Efter din utbildning kommer du att få ett diplom. Du kan därefter välja att även få ett certifikat. För detta krävs antingen praktik eller casearbete. Dokumenten innehåller en strukturerad beskrivning av vad du lärt dig. Detta kan sedan användas för potentiella arbetsgivare för att verifiera dina kunskaper.

Studera en inredningsutbildning och få nya perspektiv på färg, form och material.

Inredning är konsten att skapa en känsla av trevnad i en viss miljö och finns i många olika former och utföranden. Det är lätt att fastna i tanken om att inredning bara handlar om heminredning men inredning finns också inuti fordon, i olika utemiljöer, på kontor och hotell, i lokaler och i butiker. Med en inredningsutbildning finns många olika möjligheter.

Inredningskurser och olika yrkesroller

Du kan jobba som inredare på olika nivåer. För att bli inredningsarkitekt krävs att du har en akademisk utbildning på högskola eller universitet. Som inredningsarkitekt kan du jobba med allt som ingår mellan golv till tak hos olika typer av kunder inom privat eller offentlig sektor. I arbetet ingår också att göra ritningar och presentera kostnadskalkyler.

Alternativet till att bli arkitekt är att du blir inredare eller inredningsdesigner som det också kallas. För det krävs ingen formell utbildning, men eftersom att konkurrensen är hög inom yrket rekommenderas en utbildning för att ha det bästa förutsättningarna på arbetsmarknaden. Som designer är det viktigt att du är kreativ, har ett öga för färg och form och brinner för hantverket att skapa vackra miljöer. Grundkunskaper inom ekonomi kan vara fördelaktigt inom yrket. Det förväntas av dig att du kan hålla en satt budget och ansvarar för inköp av inredningsdetaljer, möbler och andra dekorationer.

En annan yrkesroll inom inredning är staging designer. Det är en inredningsdesigner som inriktat sig på att koordinera inredningen i t.ex. hus och lägenheter inför visningar, fotograferingar, reklamkampanjer. Många staging designers har egna företag och samarbetar med andra aktörer, t.ex. mäklarfirmor och fotografer.

Olika utbildningar inom inredning

Inredningskurs inom inredning kan innehålla bland annat textil- och färglära, ljussättning, designhistoria och grundläggande ekonomi. En annan viktig del i dagens konsumtionssamhälle är hållbarhet och återbruk inom branschen. Sedan så är något att fundera över innan du påbörjar en utbildning inom inredning är hur du kan nischa dig i denna konkurrensutsatta bransch. Hur sticker du ut i mängden? Har du några särskilda erfarenheter eller metoder du använder dig av? Distansinstitutets inredningsutbildning hjälper dig att utvecklas och förbereder dig innan ditt yrkesliv inom branschen börjar.

2121 recensioner
star

4.5 (2121 recensioner)

Linnéa Cathrin Ö, HR-koordinator

star star star star star

Himla smidigt att göra det när jag själv har tid. Bra föreläsningar. Bra litteratur!

Bohdana H, Socialpedagog

star star star star star

Kursen var väldig lärorik och intressant. Informationen är användbar och hjälper att se viktiga detaljer o övergripande sammanhang.

Helen R, Administratör

star star star star star

Tydligt upplägg, bra lärare och enkelt att gå tillbaka och repetera när så behövdes

Sawani Pavithrani B, Ekonomiassistent

star star star star star

Tydligt förklarat, lätt att förstå och läromedel är väldigt användbart

Malin S, Projektledare

star star star star star

Kursen ger en mycket bra grund för att gå vidare med projektledning!

Alexandra S, Löneadministratör

star star star star star

Mycket roligt!

Marija B, Lärarassistent

star star star star star

Eftersom jag är väldigt nöjd med innehållet av utbildningen, det var spännande att läsa och lära sig.

Charlotte E, Administratör

star star star star star

Väl strukturerad kurs, bred, tydlig, pedagogisk, flexibel och bra anpassat upplägg på en distansutbildning och som erbjöd varierande läromedel (bok, film, presention/sammanfattning av kursledare inför varje del). Toppen helt enkelt!

Josefine S, Socialpedagog

star star star star star

Utbildningen var väldigt bra strukturerad och lätt att ta in efter många år från skolbänken.

Thomas Z, Samtalscoach

star star star star star

Utbildningen var väldigt intressant och lärorik. Har fått bättre självinsikt.

Dejana S, Inredare

star star star star star

Genomtänkt och mycket professionellt

Therese J, HR-koordinator

star star star star star

Jag känner mig kunnig inom området, även fast jag behöver läsa lite mer inom vissa kategorier. Jag känner mig självsäker och är stolt över mig själv som klarat utbildningen! En väldigt lärorik och betydande utbildning jag tycker varit pedagogisk och välformulerad.

Richard N, Upphandlare

star star star star star

Jag tycker utbildning var väldigt bra, lärorikt och inspirerande. Min kunskap och intresse har växt enormt inom upphandling efter utbildningen. Sättet utbildning blev presenterades av var väldigt bra och lättförståeligt både metodiskt och pedagogisk.

Visa fler recensioner arrow

Kontakta oss

Du kan antingen fylla i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort eller ringa oss.

phone 08-38 33 69

Vardagar 09-16.

chatbox close